Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hokejisté Zlína potvrdili, že se jim v Litvínově daří

Litvínov - Hokejisté Zlína potvrdili, že se jim v Litvínově daří. V 17. kole extraligy vyhráli na Stadionu Ivana Hlinky 4:1 a uspěli zde v osmém z devíti vzájemných zápasů v posledních třech letech. Zlín díky tomu vyhrál popáté za sebou na kluzišti soupeře v této sezoně.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Již po 18 vteřinách hry hosté vyprodukovali hrubku v obranné třetině, kterou málem potrestal Lukeš, jeho střela švihem však skončila na obou tyčkách, což i následně potvrdil videorozhodčí. Ve druhé minutě byl sám před Horčičkou Hanzl, ale zlínský brankář na poslední chvíli vystrčil hůl, a zmařil tak domácímu forvardovi úspěšně dokončit bekhendový blafák.

Hosté poté nedokázali využít početní výhodu čtyři proti třem. V 16. minutě se opět ukázal Lukeš, jeho bombu však zastavila spojnice branky Horčičky. V poslední minutě úvodního dějství se krásně ve středním pásmu uvolnil Kubinčák, ale i on měl v zakončení smůlu, trefil pouze břevno.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov - Zlín

Do druhé části vstoupili lépe hosté. Ve 22. minutě Čajánek odvedl dobrou práci na brankovišti a pro Honejska už nebyl problém překonat Francouze v litvínovské brance. Poté měli domácí 109 vteřin dlouhou výhodu přesilové hry pěti proti třem, kterou dokázal využít Ručinský střelou pod horní tyčku.

Zlínští se ale opět ujali vedení, když ve 35. minutě Holík vypálil přes obránce a puk zapadl přesně do šibenice. A to ještě nebylo vše, o dvě minuty později Posmyk nedokázal před brankou uhlídat Balaštíka, který se trefil z otočky, a hosté tak domácím odskočili na rozdíl dvou branek.

V závěrečné třetině hosté vystavěli ve středním pásmu obranný val a domácí se přes něho nedokázali prosadit. Navíc se ve 47. minutě prosadil Melenovský, který doklepl puk za domácího brankáře po Balaštíkově střele odražené od tyčky. Zlínští si už poté utkání pohlídali a úspěšně ho dovedli k vítězství.

HC Litvínov - PSG Zlín 1:4 (0:0, 1:3, 0:1)

Branky a nahrávky: 30. Ručinský (V. Hübl, Lukeš) - 22. Honejsek (Horák, Čajánek), 35. Holík (F. Čech), 37. Balaštík (Linhart, Holík), 47. Melenovský (Balaštík, Hamrlík). Rozhodčí: Lacina, Souček - Horinek, J. Svoboda. Vyloučení: 5:8, navíc Linhart (Zlín) 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 3224.

Litvínov: Francouz - Posmyk, Kubát, Stříteský, Holub, K. Černý, Zeman, Gula, Brejčák - Kubinčák, V. Hübl, Lukeš - Martynek, Trávníček, Hanzl - Baláž, J. Černý, Ručinský - Bojer, Jurčík, Martin Frolík. Trenéři: V. Jeřábek a Rosol.

Zlín: Horčička - Hamrlík, Linhart, Tesařík, Horák, Matějíček, Kotvan, 43. min. navíc Valenta - Kubiš, Leška, Holík - Honejsek, Čajánek, Veselý - Balaštík, Melenovský, F. Čech - Ondráček, Šlahař, Okál. Trenéři: Rost. Vlach a Jurík.

Vladimír Jeřábek (Litvínov): "Chtěli jsme přetrhnout sérii porážek se Zlínem, protože ta je hrozná. Rozhodla první třetina. Měli jsme vést 2:0 nebo 3:0. Druhý a třetí gól jsme dostali, když jsme byli v tlaku. Poté, když Zlín vede, hraje výborně, mají propracovanou obranu a hraje se proti nim těžko."

Juraj Jurík (Zlín): "Byl to pro nás dnes šťastný zápas. První třetinu jsme přečkali díky štěstí a dobrému výkonu Horčičky. Ve druhé třetině jsme šli do vedení, domácí srovnali v početní výhodě a čekalo se, kdo dá další gól. Dali jsme my a od té doby jsme hráli lépe z obrany. A opět nás podržel brankář."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články