Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Hokejisté Sparty v přestřelce porazili Třinec 7:5

Praha - Hokejisté Sparty vyhráli v 10. kole extraligy v repríze semifinále minulé sezony nad Třincem 7:5 a i po pátém domácím vystoupení v soutěži si drží neporazitelnost. Úřadující vicemistr si naopak připsal čtvrtou prohru z poslední pěti utkání. Gólem a dvěma asistencemi se podílel na úspěchu Sparty útočník Martin Réway.

Sparta slaví další domácí vítězství
zdroj: ČTK

Do první šance se dostal ve třetí minutě domácí bek Čajkovský, ale minul. Třineckého gólmana Hrubce pak prověřil Polášek a v šesté minutě při Noskově vyloučení už Pražané získali vedení, když po kombinaci Réwaye a Buchteleho trefil odkrytou část branky Hlinka. Třinec mohl odpovědět, ale Irglovu přihrávku u levé tyče nestihl proměnit Polanský, který však ve 12. minutě už při Piskáčkově trestu z dorážky po Linhartově střele vyrovnal.

Oceláři znovu udeřili v 17. minutě při trestu Čajkovského. Po Kleslově pokusu Hrňa ideálně uvolnil Svačinu, který doklepl puk do prázdné branky. Posila z Vítkovic se ve čtvrtém zápase v novém dresu po zranění z letní přípravy radovala z první trefy. A hned za 44 vteřin si připsal Svačina i další zásah, když tečoval přihrávku Polanského a Pöpperle přepustil své místo v brance Lukášovi.

Kouč Jandač v pauze zamíchal složením útoku a nechal pohromadě jen Pechovu první formaci. Hned po 77 vteřinách druhého dějství po kombinaci s Hlinkou snížil bek Piskáček, za dalších 142 sekund se po brejku prosadil přes Kleslu Sabolič a trefou mezi Hrubcovými betony smazal ztrátu. Fanoušci se v utkání hraném už od 15:00 a věnovanému dětem mohli bavit ofenzivním hokejem.

Po jeho polovině šel znovu do vedení Třinec. Po Foltýnově střele opět dorážel před Lukášem nekrytý Polanský. Za tři minuty bylo vyrovnáno. Réway ránou z pravého kruhu nedal šanci Hrubcovi, kterému stínili dva spoluhráči. V 37. minutě v krátké přesilovce Sparta otočila stav, když rychlou spolupráci Přibyla s Buchtelem zakončil zadák Mikuš. Blízko dalšího gólu domácích byl Čajkovský, následně se strhla potyčka.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta - Třinec

Do třetí části nastoupil v brance Ocelářů místo Hrudce Slovák Šimboch, který si tak odbyl premiéru v české extralize. Ve 45. minutě jej po Réwayově akci překonal z mezikruží Kanaďan Hamilton, který si ve druhém startu za Spartu připsal premiérovou branku.

Pojistit výsledek mohl v šanci Kumstát, ale minul. Naději tak dal Třinci Chmielewski, který v 55. minutě z levého kruhu překonal Lukáše. Při Piskáčově vyloučení Sparta odolala, navíc z brejku měl šanci Sabolič. V závěrečné power play dovršil skóre do prázdné branky Kusmtát a v souboji reprezentačních asistentů Vladimíra Vůjtka staršího slavil proti kamarádovi Jiřímu Kalousovi výhru Josef Jandač.

HC Sparta Praha - HC Oceláři Třinec 7:5 (1:3, 4:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 6. J. Hlinka (Buchtele, Réway), 22. Piskáček (J. Hlinka, Buchtele), 24. Sabolič (Pech), 34. Réway, 37. J. Mikuš (Buchtele, Přibyl), 45. Hamilton (Réway), 60. Kumstát - 12. Polanský (Linhart, Irgl), 17. Svačina (Hrňa, Klesla), 18. Svačina (Polanský, Irgl), 31. Polanský (Foltýn), 55. Chmielewski (L. Doudera, Klepiš). Rozhodčí: Hodek, Souček - Bláha, Špůr. Vyloučení: 8:5, navíc Čajkovský (Sparta) 10 min. Využití: 2:2. Diváci: 6164. 

Sparta: Pöpperle (18. Lukáš) - Čajkovský, Barinka, Piskáček, Polášek, J. Mikuš, Hrbas, od 33. navíc Eminger - Sabolič, Pech, Kumstát - Réway, J. Hlinka, Klimek - Hamilton, Přibyl, Buchtele - Černoch, Cingel, A. Kudrna. Trenéři: Jandač a Moták.

Třinec: Hrubec (41. Šimboch) - Klesla, M. Doudera, Nosek, L. Doudera, Roman, Linhart, Adámek, Foltýn - Irgl, Polanský, Cienciala - Matuš, Klepiš, Svačina - Hrňa, Rákos, Rufer - Christov, Jašek, Chmielewski. Trenéři: Kalous a Varaďa.

Josef Jandač (Sparta): "U nás to byla paradoxně obrácená situace než v minulém zápase (s Plzní), kdy jsme vedli a pak se to nějakým způsobem zamotalo. Teď se nám zase podařilo otočit zápas, který se pro nás nevyvíjel dobře. Museli jsme udělat nějaké změny, pomohlo to mančaftu. Začali jsme se lépe pohybovat, i když i v té první třetině jsme nehráli nijak špatně. Ale bylo to takové opatrnější, soupeř proměnil dvě přesilovky a dostal se poměrně lacino do vedení. Víme, že dostáváme moc branek, ale zaplaťpánbůh jsme jich dali víc než soupeř. Věděli jsme, že Třinec hraje v hodně oslabené sestavě, přesto tady odehrál výborný zápas."

Jiří Kalous (Třinec): "Mrzí mě, že si neodvážíme žádný bod. Pět vstřelených branek nám tu šanci mohlo dát, ale bohužel jsme nabídli Spartě několik přečíslení, která využila. Tyto chyby nás zatím sráží a nejsme pak schopní zápas dotáhnout k bodovému zisku."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články