Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hlinku mrzí odchod Smejkala, ale Sparta přivedla mladíky a Horáka: Hodně v něj věříme

Prosadit se atraktivním hokejem pro diváky chce hokejová Sparta. V pořadu Hokej v 60 minutách na ČT sport to potvrdil sportovní manažer pražského týmu Jaroslav Hlinka. Hodně si slibuje nejen od Romana Horáka, který je největší posilou týmu, ale i od mladíků - například Lukáše Rouska, jenž věří, že se dokáže z extraligy odrazit k angažmá v zámoří. Naproti tomu hvězda minulé sezony Jiří Smejkal doufá, že mu za moře pomůže odchod do Finska.

Jaroslav Hlinka na lavičce Sparty
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Sparta zbrojí na příští sezonu, ale musela se smířit i s odchody. Jedním z hráčů, které už v sestavě pražského celku fanoušci neuvidí, je Jeremy Blain.

"Odehrál u nás dvě slušné sezony," vysvětloval Hlinka s tím, že vedení klubu chtělo počkat, co osmadvacetiletý kanadský bek předvede v play-off. Jenže to se letos nekonalo... "Byli jsme dohodnutí, že když dostane nabídku z jiného klubu, nebudeme mu bránit a to se stalo," dodal manažer Sparty k hokejistovi, jehož cesta vedla do Hradce Králové.

Tam odešel i Vladimír Růžička, od něhož si vedení týmu hodně slibovalo, ale... "Vláďa se neprobojoval do prvních dvou pětek, a proto ta nespokojenost byla vzájemná. Ani on nebyl spokojený s tím, jaké měl u nás vytížení, tak jsme se dohodli, že skončí," vysvětlil Hlinka, jak došlo k rozchodu.

To byl rozchod z rozumu a nezůstalo jen u jednoho – i když toho dalšího Sparta lituje víc. Týká se Jiřího Smejkala, jenž zamířil do Finska. "Je to velká ztráta pro ofenzivu týmu. Jeho odchod nás mrzí nejvíc," dodal Hlinka k hráči, který byl stěžejním útočníkem Sparty. "Ale chtěl si zkusit cizinu a sní o NHL. Věří, že Finsko mu k tomu pomůže. Jinak ale ví, že u nás má dveře stále otevřené," řekl o nadějném hráči.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhovor Jaroslava Hlinky pro Hokej v 60 minutách

Sparta už také přivedla pět posil. Kromě té největší, kterou je bezesporu osmadvacetiletý Roman Horák, jenž přišel ze švédského Växjö, jsou ostatní hráči do pětadvaceti let. "Chtěli jsme se zaměřit na mladší hráče. Trenéři chtějí hrát náročný, fyzický hokej a tihle hokejisté jsou pro tenhle styl hokeje ideální. Věříme, že se všichni prosadí," okomentoval příchod Ladislava Zikmunda z Kladna, Tomáše Šmerhy ze Slavie, Jakuba Neužila z Kadaně i Radka Jeřábka ze Vsetína.

A k Horákovi Hlinka dodal, že byl první na seznamu vytipovaných posil. "Jsme rádi, že to vyšlo. Bude to náš top centr. Je to špičkový hráč a je u něho důležitá i profesionalita a charakter. Hodně v něj věříme," dodal sparťanský funkcionář.

Ten hodně čeká i od mladého Lukáše Rouska a Jana Košťálka, jenž sní o angažmá v NHL. "Lukáš je jeden z největších talentů v extralize," dodává a je rád, že se Spartě podařilo domluvit, že stráví v jejím dresu další sezonu. "Máme příslib, že to tak bude. Věříme, že si zahraje v prvních dvou pětkách, a snad mu pomůžeme do NHL," říká Hlinka a věří, že by to mohlo ukázat dalším nadějným mladíkům v tuzemském hokeji, že cesta za moře může vést i z extraligy. V to věří i Košťálek. "Honza má ambici se vrátit do NHL, kde už působil na farmě."

Hlinka věří, že podpora fanoušků, kteří do O2 areny chodili v hojném počtu a dokázali tak udržet průměr nad deseti tisíci na zápas, vydrží. "To potěší a chceme to udržet. Kluci na ledě působili jako tým a věřím, že diváci to vycítili. Chceme hrát dál atraktivní hokej a věřím, že nás fanoušci opět podpoří," řekl na závěr.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články