Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Hlinka: Nedotažené duely nám nahlodaly psychiku

Brno - Ze sérií hokejové klasiky mezi pražskou Spartou a brněnskou Kometou se ze sparťanského pohledu stává prokletí. Pražané nedokázali ani napotřetí přejít v play-off přes Brno, které jim vystavilo stopku podobně jako v roce 2012 a 2014. Sparta teprve podruhé v historii vypadla ve čtyřech duelech v sérii hrané na čtyři vítězství. Podle kapitána Jaroslava Hlinky rozhodly čtvrtfinálový souboj první tři zápasy, které Pražané nedotáhli do vítězného konce.

Jaroslav Hlinka ze Sparty (vpravo) v souboji s Tomášem Vondráčkem z Komety
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

"Byli jsme v těch zápasech možná i lepším týmem, ale nedotáhli jsme to," litoval Hlinka. Pražané v prvním a třetím duelu vedli dokonce o dvě branky. Rovněž ve druhém klání Kometa otočila nepříznivý vývoj. "Bylo to těžké na psychiku, to se nakonec ukázalo," navázal čtyřicetiletý mistr světa z roku 2001, který se Spartou získal čtyřikrát zlato.

Pražané ve čtvrtém utkání inkasovali už po 64 sekundách. A přestože vyrovnali, prohráli první dějství 1:3. "Psychika už byla nahlodaná. Šancí jsme měli v sérii spoustu, ale nezvládli jsme to. Poprvé nám to tam takhle napadalo a prohrávali jsme. Byly to laciné góly, které po těch našich neproměněných šancích asi přijít musely," prohlásil Hlinka.

Sparta v této sezoně dokráčela až do finále Ligy mistrů, kde podlehla na ledě Frölundy až v prodloužení. V extralize podobné tažení nenapodobila a loňské stříbro neobhájí. Přestože Kometa skončila po základní části šestá, podle Hlinky nejde o směrodatný ukazatel, neboť každý ví, jakou v sobě skrývá její sestava sílu.

"Liga mistrů je zapomenutá, to už je historie. Kometa má výborný tým. Každý ví, jaké mají hráče. Tím nechci omlouvat naše vypadnutí. Měli jsme si s tím poradit, ale nemyslím si, že jsme byli jasným favoritem," poukázal Hlinka na to, že brněnský tým posílili v létě z KHL bek Ondřej Němec a útočníci Martin Erat, Martin Zaťovič, Marek Kvapil a Tomáš Vincour, na konci ledna pak i zadák Jakub Krejčík.

Sparta sice Kometu v sérii přestřílela, ale výsledkově vládli Brňané. "Perfektně jim chytal gólman, fungovala jim obrana, hráli jednoduše z vlastního pásma, měli to zorganizované a dařilo se jim v útoku. Zaslouženě vyhráli, výsledek 4:0 mluví jasně," uznal Hlinka.

"My jsme na Čiliaka nenašli recept, jak ho překonat. A když jsme ho našli, tak jsme udělali vzápětí chyby vzadu. Zápasy v play-off bychom měli se třemi góly vyhrát, to není špatné venku, i tak jsme to neuhráli," připomněl Hlinka ztrátu vedení 3:1 z předchozího duelu. "Asi nám chyběly góly od našich klíčových hráčů. Včetně mě," přemítal Hlinka.

Kontrakt se Spartou má platný ještě na příští sezonu, ale o pokračovaní kariéry nemá nejproduktivnější hráč klubové historie definitivně jasno. "Uvidíme," dodal Hlinka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články