Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Hlavním úkolem bude najít recept na Furcha, má jasno vítkovická opora Stezka

Za velmi těžkého soupeře v čele s šikovným brankářem Dominikem Furchem považuje vítkovický gólman Aleš Stezka brněnskou Kometu, s kterou Ridera rozehraje čtvrtfinálovou sérii o postup mezi nejlepší kvarteto. Ostravané na něj čekají od roku 2011, kdy se jim podařilo obhájit stříbro. V této sezoně skončili druzí v základní části, čímž v samostatné nejvyšší soutěži (od roku 1993) vyrovnali svůj nejlepší výkon z ročníku 1997/98. Přímý přenos utkání Vítkovice – Brno sledujte v pátek od 16:40 na ČT sport a ČT sport Plus.

"Bude to zajímavá série. Samozřejmě jsme sledovali, koho dostaneme, ať se na to můžeme dobře připravit. Platí stále, že tým, který chce dojít co nejdál, musí porazit každého. Kometa je hodně těžkým soupeřem. Všichni vidí, že teď hraje dobře, takže naší snahou bylo a je se na ni co nejlépe připravit, ať do toho můžeme pořádně vlétnout," řekl Stezka.

V průběhu předkola se jim vedle Brna rýsoval jako sok vítěz série Olomouce s Karlovými Vary. K tomu, aby šly Vítkovice na Hanáky, chybělo, aby dvanáctá Plzeň dotáhla vyřazení pátého Liberce. "Člověk si nemůže vybírat a ani nechce. Navíc je vidět, že tady není žádný soupeř, který by byl v uvozovkách lehký, aby si ho někdo mohl nebo chtěl vybrat. A předkolo to ukázalo," uvedl Stezka.

Strážce vítkovické svatyně se i proto může těšit na souboj gólmanů s Dominikem Furchem, který držel Kometu proti Mladé Boleslavi.

"Chytal dobře, hlavně ty dva zápasy doma, ale i v Boleslavi chytal parádně. Je to šikovný kluk, šikovný gólman a celkově to těmi výsledky za celý rok jen potvrzuje. Pro nás bude teď hlavní úkol najít recept, jak na něj, aby se nám to podařilo," konstatoval Stezka.

Dlouhá přestávka bez ostrého zápasu

Doufá, že tým nepoznamená téměř dvoutýdenní pauza bez utkání. "To se ukáže. Já věřím, že jsme to volno využili k dobré přípravě a snažili jsme se fakt nachystat na to, abychom měli dobrou fyzickou i herní kondici," prohlásil.

V play-off je podle něj zbytečné mluvit o nějakém favoritovi, ale jako velký bonus umístění v dlouhodobé části bere výhodu domácího prostředí. "Je to hlavně super pro naše fanoušky, kteří byli po celou základní část super, chodili ve velkém počtu. Návštěvnost byla třetí nejvyšší z celé ligy. To je paráda a pro nás je to velká podpora. Určitě je dobře, že můžeme začínat doma," dodal Stezka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články