Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Hattrickový hrdina Růžička: Za tohle rád zaplatím

Ostrava - V derby s Vítkovicemi vstřelil více gólů než za celou dosavadní sezonu dohromady. Martin Růžička se v dresu Třince přičinil hattrickem na debaklu 5:0 a potvrdil tak, že na něm hra Ocelářů do velké míry stojí. Třinecký forvard má na svém kontě 11 bodů, a je tak nejproduktivnějším hráčem svého týmu.

"Tak koho by to netěšilo, dát v derby tři góly. Nějak se to dneska ke mně odráželo a já to trefoval. Snažil jsme se hodně střílet. Ale já vždycky říkal, že pro mě jsou podstatné úspěchy celého týmu. Takže spokojený jsem hlavně proto, že jsme vyhráli a pokračujeme v naší sérii a sbíráme body," řekl Růžička.

Koncový útočník, který se v létě do Třince vrátil po dvouletém angažmá v KHL v týmech Čeljabinsku, si už v tunelu Ostravar Arény cestou z ledové plochy musel vyslechnout přátelské popichování spoluhráčů.

"No jo, už mi říkali, že to budu mít drahé. Ale za takové věci člověk zaplatí rád. Ono to k tomu patří, pokladník ze mě bude mít radost," usmál se Růžička, který zaznamenal už svůj sedmý hattrick v extraligové kariéře.

Statistiky si ale nikdy neevidoval. "Já na to opravdu nejsem. Dozvídám se to většinou od novinářů. Osobní statistiky u mě jdou stranou a jak jsem řekl, zajímá mě úspěch týmu. Když k tomu přispěju, tak jen dobře," řekl Růžička.

Hra Ocelářů podle něj vychází z výborných výkonů brankáře Šimona Hrubce, který už potřetí v první čtvrtině vynuloval tým soupeře. "On i dneska chytal bezvadně a hodně nás podržel ještě v době, kdy to bylo otevřené. Vítkovice se hodně tlačily do brány, ale Šimon to pochytal. My jsme dneska byli produktivní. Dali jsme ze šancí i góly a tyhle věci byly rozhodující. Jsem za celé mužstvo rád, že jsem tohle utkání v parádní atmosféře vyhráli a zůstáváme vpředu," dodal Růžička.

Je nám líto, video expirovalo.
Růžičkův hattrick proti Vítkovicím a ohlasy třineckého forvarda
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články