Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Hanzlík: Řekli jsme si, že takhle nejde pokračovat

Mladá Boleslav porazila Liberec poprvé po 12 zápasech a ukončila tak černou sérii neúspěšných soubojů s Bílými Tygry od září 2015. Předchozí porážka v Pardubicích, po které si boleslavští hokejisté vyříkali dosavadní průběh sezony, Bruslaře nabudila a vybičovala k výhře nad Severočechy 3:1.

Jan Hanzlík z Mladé Boleslavi (vlevo) v utkání s Pardubicemi
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

"Nevím, co se stalo v Pardubicích, ale každopádně dojíždíme na to, že hrajeme tak třetinu a půl, občas dvě. Ale neumíme odehrát celé tři třetiny. Včera jsme si sedli a řekli si, že takhle to nejde. Ne nadarmo jsme prohráli tak moc zápasů o gól. Takhle nejde pokračovat. A není to ani tak o tabulce, která je vyrovnaná. Ale o projevu hry," řekl mladoboleslavský kapitán Jan Hanzlík.

Je podle něho třeba, aby tým hrál naplno od první do poslední minuty. "Musíme hrát a bojovat. Nerad bych někoho urazil, ale nemáme žádný tým hvězd. Zároveň ale nemáme vůbec špatné mužstvo. Ještě ve Spartě jsem nerad jezdil do Boleslavi, protože kluci tady bruslili, kousali, škrábali a hráli dobrý bojovný hokej. To se sem musí vrátit. Musíme šlapat, protože do té desítky to bude těžké," uvědomuje si pětatřicetiletý bek.

I proto byl zápas tak vyhecovaný. Sám vypjaté emoce dobře cítil. "Bylo to tam. Novináři nám to předhazovali, že máme s nimi sérii 12 porážek, já dokonce myslel, že je to ještě víc. Ale myslím, že větším důvodem byl fakt, že hrály týmy, jimž se nedaří a jsou kolem desátého místa. Kromě derby šlo o důležité body do tabulky," připomněl Hanzlík.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav - Liberec

Byl ale rád, že je černá série u konce. "Před zápasem už jsme to neřešili, ale ráno při rozbruslení to tam samozřejmě padlo. Říkali jsme si, že kdy jindy už porazit Liberec, než dnes před plným stadionem. O to víc, že jsme zahráli naprosto tragicky v Pardubicích. Tam to bylo strašné, to byla naprostá ostuda," nezastíral Hanzlík.

Liberec navíc příliš nepřipomínal předposlední mužstvo tabulky. "Upřímně řečeno jsem čekal, že Liberec přijede v o něco větší krizi. Nehráli vůbec špatně, i když bylo znát, jak jsou frustrovaní a tolik si nevěří. Nebudeme si však nic nalhávat, kdyby to tam Honza Růžička v brance ve druhé třetině třikrát nevyčapnul a dali nám místo toho za deset minut tři góly, tak bylo po zápase," podotkl Hanzlík.

Šlo o zásadní okamžiky pro vývoj celého utkání. Místo toho pak na 2:1 upravil Dominik Pacovský. "Myslím, že právě to bylo klíčové pro celý zápas. Že jsme dostali jen jeden gól a ne čtyři. Druhou klíčovou chvílí bylo oslabení ve třech proti čtyřem, kdy jsme to ubránili a paradoxně se z toho zhoupnuli zase nahoru a měli už pak zápas vcelku pod kontrolou," řekl Hanzlík.

Kontrole se naopak vymknul vyhrocený závěr, kdy došlo už po skončení zápasu na bitku mezi domácím Jakubem Orsavou a Jaroslavem Vlachem. Sudí pak preventivně zatrhli i tradiční podávání rukou mezi oběma týmy. "Tomáš Urban vystřelil na prázdnou bránu už po odpískání, ale nikomu se nic nestalo. Následovala férová bitka a klobouk dolů přes Kubou Orsavou, jak se k tomu postavil, protože víme, že liberecký Vlach je bitkař. Je to derby, tak to má být - lidé si zaplatili a dostali, co dostat měli," uzavřel Hanzlík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články