Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hanáci zvládli eliminační souboj se Zlínem, Olomouc tak stále žije

Olomouc - Pikantní souboj svedl dohromady dva moravské týmy, kterým jde o předkolo play-off. Olomouc potřebovala nutně porazit Zlín, aby si uchovala naději na postup. Hanákům se podařilo důležitý zápas urvat a po vítězství 3:0 jejich naděje stále žije. Dvě kola před koncem ztrácí Olomouc z dvanáctého místa tři body na desátou Plzeň. Zlín prohrál po dvou zápasech a je jedenáctý o bod před Olomoucí.

"Dneska jsem se cítil ráno hrozně už na rozbruslení, nevěděl jsem, co dnes od zápasu čekat, ale naštěstí to dopadlo dobře. Týmům jde v tabulce kolem desátého místa o všechno. Asi jsme měli větší chuť než Zlín, přišlo hodně lidí, hrálo se nám před plnými tribunami fantasticky," řekl Konrád, který si připsal i asistenci na poslední gól při power play.

Úvodní minuty byly hodně opatrné a první větší šanci měli hosté. Po spolupráci Holíka s Bukartsem se v ní ocitl Kubiš, ale Konráda nepřekonal. Následně při Škůrkově vyloučení pálili Marušák a Chytil, na druhé straně v závěru oslabení málem překvapil Kašíka bekhendem Jaroměřský. Obranu Hanáků zlobil především mladík Chytil, který v polovině třetiny vystřelil do Konrádovy hrudi.

Olomouc zatlačila hosty ve druhé části úvodního dějství. Holec nahodil puk před branku a Hermanovu teč vyrazil Kašík až na poslední chvíli. Poté hráli Hanáci první přesilovku při vyloučení Marušáka a obrovskou šanci měl Kanaďan Sundher, jehož dorážku chytil Kašík hřbetem lapačky. Po Hermanově dělovce těsně před pauzou skočil odražený puk na horní síťku branky.

Ve 25. minutě ujeli domácí do přečíslení dvou na jednoho zlínského beka, Burian zakončil akci sám, ale netrefil branku. Zlín měl ještě větší šanci, když pálil Ondráček, Konrád puk vyrazil na hůl Honejska, který tísněn z dorážky netrefil odkrytou branku.

V polovině utkání hráli domácí druhou přesilovku při vyloučení Žižky a po spolupráci Škůrka se Skladaným šli do vedení. Ve 36. minutě mohla Olomouc zvýšit, když Sundher opět řešil situaci dva na jednoho střelou, ale Kašík puk za svá záda nepustil.

V úvodu závěrečné třetiny našel Sundher volného Jaroměřského, který ale nedokázal vyzrát na Kašíka. Zlín odpověděl dělovkou Veselého do boční sítě. Hanáci z tlaku vytěžili přesilovku, ve které však málem inkasovali po Kubišově střele. Zlín se ubránil, ale v době, kdy Marušák skočil na led, projel obranou hostí Herman a Vlach z dorážky zvýšil.

"Všechno se dá chytit. Mrzí mě oba inkasované góly, ale Olomouc hrála skvěle zezadu a vytvářela si přečíslení. My jsme dneska hlavně nedali branku, ani jsme si nevytvořili šanci. Máme ještě dva zápasy, bohužel to ale není v našich rukách," mrzel brankáře Libora Kašíka neúspěšný boj o setrvání na desáté místě.

Za hosty mohl dvakrát odpovědět Kubiš, ale v obou případech těsně minul. Zlín sáhl už dvě minuty před koncem ke hře bez brankáře a kapitán Olomouce Vyrůbalík trefou do prázdné branky definitivně rozhodl o výhře. Navíc má díky jeho trefě Olomouc se Zlínem i lepší bilanci vzájemných duelů.

"Kluci do toho dali úplně všechno a zaslouženě jsme vyhráli. Plzeň vyhrála, ale máme s ní lepší vzájemné zápasy. Když vyhrajeme oba zápasy, a ona jen jeden, tak se budeme radovat my," doufá stále v postup do play-off Konrád.

HC Olomouc - PSG Zlín 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 31. Skladaný (Škůrek), 47. Roman Vlach (Herman, J. Galvas), 60. Vyrůbalík (Herman, Konrád). Rozhodčí: Hodek, Hribik - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. Diváci: 5219.

Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Jaroměřský, Rašner, J. Galvas, Ondrušek - Skladaný, J. Knotek, Laš - Eberle, Sundher, Burian - Roman Vlach, Herman, Holec - T. Mikúš, P. Mrázek, Matai. Trenéři: Venera a Tomajko.

Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Matějíček, Blaťák, Žižka, O. Horák - Bukarts, P. Holík, Kubiš - D. Šťastný, Chytil, Říčka - J. Ondráček, Honejsek, O. Veselý - Okál, Popelka, Ostřížek. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík a R. Hrazdira.

Jan Tomajko (Olomouc): "Byl to vyrovnaný duel. Obě mužstva bojovala a věděla, o co jim jde. Divákům se utkání muselo líbit. Oba týmy do toho dávaly maximum. Byli jsme dnes šťastnější. Gól na 2:0 nás uklidnil, pak jsme přestáli tlak Zlína, který začal nahazovat puky a vyhrával souboje, ale ustáli jsme to. Gól do prázdné branky už nic neřešil. Závěr nebude o losu. Musíme vyhrát oba zápasy a pak se uvidí."

Robert Svoboda (Zlín): "Pro nás je porážka 0:3 zklamáním. Odolali jsme úvodnímu nástupu domácích, ve druhé části jsme hru vyrovnali, ale dostali jsme nešťastný gól po dorážce od zadního mantinelu. Nevzdali jsme to, ale za stavu 0:2 už byla těžká situace. Riskovali jsme power play. Škoda neproměněných šancí, kterých bylo dostatek, abychom dali nějaké branky. Boj o play-off je napínavý až do konce, každý může porazit každého, někdo holt bude mít větší štěstí."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články