Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Hanáci našli recept na Hrachovinu pozdě. Liberec úspěšně zareagoval na výhru Sparty

Bílí Tygři napodobili Spartu a po vítězství 4:1 nad Olomoucí ve 34. kole extraligy stáhli manko na Pražany na rozdíl jednoho bodu. Severočeši se prosadili v každé třetině, brankář Dominik Hrachovina sahal po čtvrtém čistém kontu v sezoně, ale v předposlední minutě ho o něj připravil Lukáš Klimek.

Slavící hokejisté Liberce v zápase proti Olomouci
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Domácí začali zostra a v první gólové šanci se objevil Hanousek, Konrád ale předvedl výborný zákrok lapačkou. Poradil si také s šancí Vlacha. V šesté minutě se už Bílí Tygři dostali do vedení. Hudáček zachytil Švrčkovu chybnou rozehrávku a krásnou přihrávkou našel Lence, který střílel do zcela odkryté branky.

Poté se osmělili také hosté a Hrachovina měl plné ruce práce s šancí Knotka. Liberecký brankář si následně poradil také s akcí Kořenka. V závěru první třetiny byli Hanáci blízko vyrovnání, Klimek však v obrovské šanci trefil pouze tyč.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec – Olomouc

Do druhé dvacetiminutovky vstoupili aktivněji Olomoučtí a Hrachovina musel řešit hned několik ošemetných situací. Tlak Hanáků však přibrzdil Klimkův faul a Severočeši nabídnutou možnost využili. Marosz se protáhl kolem hrazení, posunul kotouč na Krenželoka, který viděl ještě lépe postaveného Musila a ten pohotovou ranou bez přípravy poslal Liberec do dvoubrankového vedení.

"Je to skvělý pocit. Na první gól před domácím publikem jsem si počkal déle, než jsem předpokládal, ale dočkal jsem se. Lukáš Krenželok mě výborně našel a já jsem rád, že jsem dokázal Konráda prostřelit. Jsme rádi, že jsme zvítězili a odčinili porážku z Kladna. V šatně jsme si říkali, že dobré týmy neprohrávají dvakrát za sebou," řekl útočník Adam Musil.

Třetí branku domácích mohl přidat hned vzápětí Hudáček, Konrád ale svůj tým podržel. Na druhé straně zahrozil Káňa, jehož rána se otřela o pravou tyč Hrachovinovy branky. Olomouc si poté zahrála v početní výhodě, k vážnějšímu ohrožení liberecké branky se ale nedostala.

Přesilovku měli na startu třetího dějství také domácí a vedlo se jim o poznání lépe. Po křížném pasu Hudáčka zvýšil na rozdíl tří branek Bulíř. "Bylo to velice těžké utkání, šance byly na obou stranách. Rozhodla naše efektivita v zakončení. Jsem rád, že jsem na gól po návratu po zranění nečekal moc dlouho. Dodal nám potřebný klid a pomohl nám ke třem bodům, takže z mé strany určitě spokojenost," řekl útočník Michal Bulíř.

Hosté mohli snížit z rychlého protiútoku, se střelou Knotka i dorážkou Olesze si ale poradil Hrachovina. Na libereckého brankáře si nepřišel ani z mezikruží střílející Nahodil.

Olomouc se i nadále snažila vstřelit kontaktní gól a pět minut před závěrečnou sirénou sáhla dokonce ke hře bez brankáře. Proti střele Dujsíka ale Hrachovinovi potřetí v utkání pomohla branková konstrukce. Poté už se ale hosté kýženého gólu dočkali, Káňovu střelu doklepnul za bezmocného Hrachovinu důrazný Klimek. Na konečných 4:1 ale upravil trefou do opuštěné branky Ordoš.

"Minule jsme odehráli dobrý zápas proti Plzni, a na Liberec jsme si tak věřili. Předvedli jsme kvalitní výkon, nedokázali jsme ale proměnit naše šance. To byl kámen úrazu. V koncovce se v posledních zápasech hodně trápíme, snad se to zlomí v příštím zápase s Kometou," uvedl olomoucký útočník Lukáš Nahodil.

34. kolo hokejové extraligy:

Bílí Tygři Liberec - HC Olomouc 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 6. Lenc (L. Hudáček, Marosz), 28. A. Musil (L. Krenželok, Marosz), 44. Bulíř (L. Hudáček, Šmíd), 60. Ordoš (Graborenko) - 59. Klimek (J. Káňa, Švrček). Rozhodčí: Lacina, Úlehla - Jindra, Zíka. Vyloučení: 2:3. Využití: 2:0. Diváci: 6102.

Liberec: Hrachovina - Knot, Šmíd, Hanousek, Derner, Graborenko, Kunst - Průžek, Bulíř, Birner - Lenc, L. Hudáček, Marosz - Zachar, P. Jelínek, L. Krenželok - Ordoš, A. Musil, J. Vlach. Trenér: Augusta.

Olomouc: Konrád - Valenta, Švrček, Dujsík, Ondrušek, Jaroměřský, Vyrůbalík - P. Musil, Nahodil, Klimek - Irgl, Strapáč, Burian - Skladaný, J. Knotek, Olesz - Kořenek, J. Káňa, Laš. Trenéři: Moták a Tomajko.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články