Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Hamrlík se bál ztraceného nájezdu, Říčka ale při něm zkompletoval hattrick

Zlín - Na premiérový hattrick v extralize si musel zlínský útočník Robert Říčka počkat 144 zápasů. Čekání však stálo za to, ke dvěma brankám ze hry přidal vítězný samostatný nájezd, kterým přiřkl ševcům bod navíc v souboji s Vítkovicemi. Zlín se tak mohl radovat ze třetí domácí výhry v řadě, tentokrát po výsledku 4:3 po nájezdech.

Zlínský Robert Říčka v souboji s brankářem Vítkovic Patrikem Bartošákem
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

V normální hrací době se sedmadvacetiletý útočník prosadil vždy v přesilových hrách, které se přitom Beranům v předešlých kolech příliš nedařily.

"Změnili jsme styl přesilovek. Nešly nám, a tak jsem putoval do druhé lajny. Trenéři nás pořád nutili hrát důrazně, tudíž stát před brankou a čekat na dorážky. Sice to v předbrankovém prostoru bolí, ale dnes to neslo ovoce," řekl Říčka po zápase.

Hattrick zkompletoval v nájezdech, kdy zařídil Zlínu bod navíc. "Nájezdy nejezdím, ale tím, že nedohrál Petr Holík, tak jsem jel. A věřil jsem si," uvedl Říčka, který poslal puk mezi betony brankáře Daniela Dolejše, jenž v průběhu nájezdů nahradil Patrika Bartošáka. "Jakmile se dostal na střed, už jsem to viděl jako ztracený nájezd. Na tréninku vždy střílí, nikdy kličky nedělá," uvedl kouč Martin Hamrlík.

Zlín zůstal po dvoubodové výhře na 12. místě tabulky, ztrátu na jedenáctou Plzeň ale snížil na dva body. "Dva body bereme. Hlavně že jsme vyhráli. Na jednu stranu jsme po většinu zápasu vedli, na druhou stranu v tom závěru se mohlo stát už cokoli," dodal Říčka.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Vítkovice
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články