Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Hadamczik v Kometě po výprasku s Litvínovem končí

Brno - Alois Hadamczik po domácím debaklu s Litvínovem 1:6 nabídl rezignaci na funkci trenéra Komety Brno a vedení ji přijalo. Hadamczik uvedl, že svým krokem chce dát týmu nový impuls, Kometa prohrála sedm z posledních osmi utkání a hrozí jí, že nepostoupí ani do předkola play-off.

Je nám líto, video expirovalo.
Hadamczik v Brně dotrénoval: Mužstvo se nedalo dohromady

Rozhodnutí skončit brněnskou misi v třiašedesátiletém kouči dozrálo po čtvrtém inkasovaném gólu. "Věděl jsem, že musím být soudný a objektivní. Nastartovali jsme se po sérii nezdarů před týdnem vítězstvím nad Vítkovicemi. Pokud by tento zápas nevyšel, tak jsem byl už před týdnem připraven skončit," poznamenal Hadamczik.

Fanoušci i po čtvrtém gólu přitom zůstali vůči kouči loajální a hráče se snažili vyburcovat skandováním "Bojujte za Brno". K trenérovi se brněnský kotel nevyjadřoval. Až po šestém gólu v síti Brna přišlo skandování "Lojza ven".

Hned po skončení zápasu Hadamczik podal ruku asistentům Kamilu Pokornému, Karlu Beranovi a také lékaři týmu Zdeňku Ziegelbauerovi. Následně sdělil své rozhodnutí majiteli klubu Zábranskému s dodatkem, že rezignaci oznámí na tiskové konferenci. Ještě předtím informoval o svém úmyslu hráče v kabině.

"Tým potřebuje zkusit něco jiného. Nevím, co bych udělal jiného, aby byly výsledky lepší. Udělal jsem maximum, co se dalo udělat. Dát šanci jinému je za této situace korektní," řekl Hadamczik a litoval toho, že se mu Kometu nepodařilo přivést k zisku medaile.

O nástupci se ještě nejednalo

Na uvolněné trenérské místo nebude nikoho doporučovat. Necítí se k tomu oprávněný a nechá vše na vedení klubu. Kometu považuje Hadamczik za velkoklub, podle svých slov jí odmala fandil a chce s ní v případě zájmu spolupracovat i nadále.

"Nikdy jsem ale nebyl akcionářem Komety. Byl jsem maniak do trénování, nechtěl jsem být ani manažer," popřel Hadamczik spekulace, že měl být spolumajitelem Komety. Rovněž nebude trvat na dodržení smlouvy. "Nikdy jsem nebyl v žádném klubu, abych bral dále peníze a byl jsem doma. Stejné to bude nyní také v Brně," podotkl.

Před sezonou přivedl do Brna obránce Kaberleho a Stehlíka. "Výborný tah udělala Kometa s obráncem Kochem. Se Stehlíkem se situace nepovedla. Další hráči, které jsme měli rozjednané, sem nepřišli. Byli pod smlouvami v jiných klubech," konstatoval Hadamczik.

Posteskl si, že ve svých předcházejících působištích nikdy neměl tolik smůly jako v Brně. Poukázal na odchod Kempného do KHL, na zranění střelce Tona i řadu dalších zdravotních potíží v průběhu sezony až po současný stav, kdy jsou stále na marodce obránce Hanzlík a útočníci Čermák s Ostřížkem.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články