Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Gulaše z trůnu nikdo nesesadil. Plzeňský útočník je opět extraligovým králem

Podruhé v řadě se hokejistou sezony stal Milan Gulaš z Plzně. Třiatřicetiletý forvard byl nejproduktivnějším hráčem i nejlepším střelcem základní části extraligy. Na slavnostním vyhlášení v Brně navíc přebral i ocenění jako nejčastěji vyhlášený hráč utkání.

Milan Gulaš
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

"Ohromně si toho vážím. Je za tím práce spoluhráčů, celého mančaftu. Jinak bych na tom pódiu nestál. A určitě také práce v létě, která mě utvrdila v tom, že by mohla fungovat. Cítil jsem se výborně. A teď v tom chci pokračovat stejně i dál, žene mě dopředu velká touha po titulu s Plzní," řekl Gulaš.

Rodák z Českých Budějovic má za sebou další vynikající ročník. V 51 zápasech základní části zaznamenal 62 bodů za 30 gólů a 32 asistencí. Ve vyřazovacích bojích přidal při 14 startech celkem 6 branek a 8 nahrávek a stejně jako loni pomohl Plzni k bronzu.

"I když mám raději asistence, dát to někomu před prázdnou bránu, tak se to tuhle sezonu nějak sešlo," řekl Gulaš s úsměvem k primátu nejlepšího kanonýra dlouhodobé fáze nejvyšší domácí soutěže.

"Myslím, že cena pro nejlepšího střelce by hrozně moc slušela Peteru Muellerovi z Brna. Beru ho jako takového zabijáka - střelce, který opravdu číhá. Jsem hrozně rád, že to letos spadlo na mě, ale velký díl na tom má Honza Kovář. Od doby, co přišel, jsem začal hrát trošku jinak. Pochopil jsem, že nahrávky bude dělat on, tak jsem si začal hledat prostory do střeleckých pozic a náramně to vycházelo," připomněl Gulaš.

Trenérům kraloval Varaďa

Nejlepším trenérem se stal kouč mistrovského Třince Václav Varaďa. "Byla to parádní sezona - jak pro mě, tak pro celý tým. Jsem samozřejmě neskutečně šťastný a hrozně si toho vážím," řekl Varaďa.

"I kdybych toto ocenění nezískal, byl bych s ročníkem po osobní stránce spokojený. Odevzdal jsem tomu maximum. I když jsem teď unavený a stálo mě to spoustu sil, tak práce je za mnou vidět. Hráči za mnou i za kolegy jdou. Nikdo neví, jaké budou další sezony, ale teď se to sešlo a já jsem za to opravdu hrozně rád," doplnil Varaďa.

Trenér Třince Václav Varaďa s mistrovským pohárem
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Cenu Václava Paciny pro nejlepšího hráče play-off obdržel brankář Ocelářů Šimon Hrubec. Nejlepším gólmanem extraligy se stal jeho protějšek ve finálové sérii Roman Will z Liberce, nejlepším obráncem pak Willův spoluhráč Ladislav Šmíd.

Vítězství v takzvaném Radegast indexu znovu obhájil obránce Jan Výtisk z Vítkovic. Jako nejlepší nováček byl oceněn brankář Jan Bednář z Karlových Varů.

Zlatá helma za nejlepší akci zamířila do Brna k útočníkovi Peteru Muellerovi. V loni zavedené kategorii nejlepší junior DHL ligy zvítězil brankář Dominik Pavlát z Chomutova. Za nejlepšího sudího byl označen Vladimír Pešina.

Prezidentský pohár za triumf v základní části získali liberečtí Bílí Tygři, Masarykův pohár pro vítěze play-off pak hokejisté Třince. Vítězem první ligy byli sice hokejisté Českých Budějovic, do extraligy však postoupilo z baráže Kladno.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články