Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Gulaš se postaví bývalému klubu Plzni, Mladá Boleslav hájí vedení proti Spartě

V šestém kole hokejové extraligy jsou na programu dva atraktivní souboje. Jednoho z předsezonních favoritů Spartu čeká souboj s lídrem Mladou Boleslaví. Na jihu Čech se pak chystá souboj hvězdy domácí soutěže Milana Gulaše v dresu Motoru s jeho bývalým zaměstnavatelem. Utkání Českých Budějovic s Plzní sledujte živě od 17:00 na programu ČT sport a webu ctsport.cz.

Milan Gulaš v dresu Motoru České Bduějovice
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

Sparta odehrála zatím jen tři zápasy. Po úvodní výhře v Pardubicích získali Pražané doma z dalších dvou vystoupení jen dva body, a to díky obratu proti Plzni, s níž prohrávali ještě po polovině zápasu 0:2. "Byly tam zase zbytečné fauly, na které furt apelujeme a máme jich v zápasech hodně," řekl asistent trenéra Tomáš Hamara.

Mladá Boleslav se po nedělní třetí výhře za sebou vyhoupla na první místo, které chce uhájit i na Spartě. "Je pěkné, že jsme první. Musíme ale hrát dál. Je dobré, že jsme se dostali do rytmu a hrajeme dobře. Myslím si však, že nás čeká ještě těžší zápas než proti Liberci nebo v Plzni," řekl brankář Gašper Krošelj. Středočeši se budou v O2 areně snažit navázat na výsledky z minulé sezony, kdy zde dvakrát bodovali.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav – Liberec

Liberec v neděli vyšel v Mladé Boleslavi poprvé v sezoně bodově naprázdno, proti poslednímu Zlínu se chce vrátit na vítěznou vlnu. "Od začátku sezony se trápíme s produktivitou, to potřebujeme zlepšit. Tabulku nesledujeme. Myslím si, že v extralize není jediné mužstvo, které by ji v září sledovalo. Jdeme zápas od zápasu a vždy chceme vyhrát," řekl trenér Severočechů Patrik Augusta.

Zlín je posledním týmem soutěže, který čeká na vítěznou radost. Za pět utkání získali Berani jen dva body a inkasovali 20 branek. "Je to pro nás velice těžké. Nejen pro mě, pro celou kabinu. Věřím, že se to zlomí a vítězství brzy urveme," uvedl brankář Libor Kašík.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín – Hradec Králové

Výrazně lépe vstoupil do nového ročníku nejhorší tým minulé sezony České Budějovice. Na úvodní prohru z Třince 0:4 zareagovali Jihočeši třemi výhrami s plným bodovým ziskem. "Je třeba se dál soustředit a nepolevit. Musíme do toho jít stále naplno," zdůraznil zkušený útočník Michal Vondrka. "Kdo to nebude vědět, tomu to připomenu," dodal s úsměvem.

Plzeň zatím zůstává za očekáváním. Vybojovala jen čtyři body z 15 možných, skromnější bodovou sbírku má jen Kladno a Zlín. Možné zlepšení naznačil v neděli bod ze Sparty. "Jsme rádi, že aspoň od něčeho se můžeme odpíchnout, ale stále je co zlepšovat a na čem pracovat," prohlásil útočník Jan Schleiss.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta – Plzeň

Karlovarští hokejisté po šestibodovém zisku z úvodních dvou zápasů třikrát po sobě prohráli a přidali do sbírky jediný bod. O nápravu se pokusí v souboji s Kladnem. "Musíme lépe zvládat začátky zápasů," řekl útočník Jakub Flek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Olomouc – Karlovy Vary

Kladno dotáhl v duelu s Litvínovem za prvním vítězstvím a zároveň premiérovým bodovým ziskem v sezoně třemi body (2+1) Jaromír Jágr. Jeho příští zásah bude stým v domácí nejvyšší soutěži. "Je neskutečné ho sledovat. Vypadá to, že se do toho dostal. Byl klíčovým hráčem, díky kterému jsme vyhráli," ocenil obránce Cody Donaghey.

V Litvínově na sebe narazí týmy, které si po úvodních dvou výhrách připsaly shodně dvě porážky. I proto jde o tabulkové sousedy. Na sever Čech přijedou Pardubice. "Nemůžeme být spokojení s předvedenou hrou. Byli jsme všude o krok pozadu," řekl po porážce s Kladnem litvínovský trenér Vladimír Országh.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kladno – Litvínov
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články