Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Gulaš proti Litvínovu řádil na ledě, Motor je nadále stoprocentní

Třetí extraligové utkání, třetí vítězství. Hokejisté Českých Budějovic porazili v předehrávce 4. kola Litvínov 6:3 a pojistili si první místo v tabulce. Dvěma góly a asistencí se na triumfu Motoru podílel kapitán Milan Gulaš, který se posunul do čela kanadského bodování soutěže. Severočeši dokázali ve druhé třetině stáhnout dvoubrankové manko, ale nakonec zapsali třetí nezdar a na poslední příčce jsou bez bodu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání České Budějovice - Litvínov

V brance Litvínova dostal poprvé v sezoně šanci Godla, jenž v minulém ročníku vychytal Vervě dvě vítězství v Budvar areně. Na začátku zápasu přežil se spoluhráči první přesilovku domácích, v 6. minutě ale inkasoval, když jej překonal Gulaš.

Českobudějovičtí byli střelecky aktivnější a ještě v první části se dočkali i druhého gólu. Po Gulašově přihrávce překonal Godlu přesnou střelou od modré obránce Štencel.

Na přelomu první a druhé třetiny hosté nevyužili početní výhodu, následně však skórovali v oslabení. Hrachovinu překonal z brejku Helt. Domácí Pech poté trefil tyč, ale z gólu se radoval opět Litvínov. Po samostatné akci a objetí branky se prosadil Kudrna.

Motor rychle ztracené vedení nepoznamenalo. V polovině zápasu mu vrátil vedení bezprostředně po buly Pech a kouč Růžička stáhl Godlu z ledu. Jeho nástupce Zajíček ovšem domácí nezastavil. Za necelé dvě minuty jej v přesilovce prostřelil Gulaš a ve 36. minutě posunul domácí tým k vítězství v další přesilovce Dzierkals.

České Budějovice měly poté šanci duel definitivně rozhodnout v početních výhodách, šestý gól ale nepřidaly a v 50. minutě v oslabení inkasovaly. Premiérovou branku v extralize si připsal lotyšský reprezentační obránce Zile. Více zápas zdramatizovat se nicméně Litvínovu nepodařilo, naopak Zajíčka překonal ještě jednou Hanzl.

HC Motor České Budějovice – HC Verva Litvínov 6:3 (2:0, 3:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 6. Gulaš (Přikryl), 11. Štencel (Gulaš, Pech), 30. Pech, 31. Gulaš (Pech, Šenkeřík), 36. Dzierkals, 57. M. Hanzl (Štencel) - 25. Helt (Berka), 28. Kudrna (Zile), 50. Zile (Estephan). Rozhodčí: Jeřábek, Hradil - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 4:9. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 5604. 

České Budějovice: Hrachovina - Vráblík, Štencel, Bindulis, Hovorka, Šenkeřík, Kachyňa - Gulaš, Pech, Přikryl - Doležal, Koláček, Tomeček - Karabáček, M. Hanzl, Dzierkals - Valský, Toman, Strnad. Trenér: Modrý.

Litvínov: Godla (30. Zajíček) - Jaks, Zile, Zeman, Šalda, Strejček, Demel, D. Kolář - P. Zdráhal, Estephan, Kudrna - Abdul, Š. Stránský, Straka - Hlava, Sukeľ, Berka - Havelka, Helt, Zygmunt. Trenér: V. Růžička.

Jaroslav Modrý (České Budějovice): "Před výbornou kulisou nám rozdíloví hráči dali šanci vyhrát. Na Pecha s Gulašem je radost se dívat. Také je třeba říct, že nás podržel gólman. Měli jsme vynikající vstup, potom jsme si chybami zkomplikovali zápas. Trochu jsme ztratili koncentraci a dělali věci, které normálně neděláme. Ale pomohli jsme si přesilovkou, vzali si zpátky náskok a pohlídali si to."

Karel Mlejnek (Litvínov): "Nezačali jsme dobře. Chyběl nám pohyb, rychlost, souboje. Z toho pramenil stav po první třetině. Ve druhé jsme se dostali do zápasu, ale Motor šel znovu do vedení po naší prohrané buly. V závěru jsme chtěli něco udělat s výsledkem, jenže jsme dělali hrubé, nepoctivé, nedisciplinované věci. Pokud se dopustíme čtyř faulů v útočném pásmu, nedá se s tím už nic dělat."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články