Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Gulaš překročil hranici pěti set bodů v extralize a hlásil: Zrovna to byl gól náhoďák

Kapitán hokejistů Plzně Milan Gulaš stále věří, že se jeho týmu podaří vybojovat přímý postup do čtvrtfinále. Díky páteční výhře v 51. kole na ledě Hradce Králové 5:2 se Indiáni udrželi o dva body za čtvrtým Libercem. Potřebují tak v neděli doma porazit Olomouc a doufat v zaváhání Bílých Tygrů na ledě Vítkovic.

Milan Gulaš
zdroj: ČTK autor: David Taneček

"Věděli jsme, o co hrajeme, od začátku utkání jsme plnili to, co jsme si před zápasem řekli. Už minulé střetnutí se Zlínem bylo perfektně odehrané a dnes jsme to jen potvrdili. Vůbec nic nehodláme balit, protože je neustále ve hře postupová čtyřka. Stát se ještě může cokoliv. Liberec máme na dva body, v neděli tam tak necháme všechno a já věřím, že se k nám štěstí přikloní a přímý postup půjde k nám," řekl kapitán Plzně Gulaš.

K úspěchu proti týmu Mountfieldu přispěl Gulaš dvěma góly a překročil hranici 500 bodů v extralize. Má jich na kontě už 501 za 228 tref a 273 asistencí z 611 utkání. Na jubilejní metu dosáhl už ve čtvrté minutě, kdy z ostrého úhlu otevřel skóre.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové - Plzeň

"Zrovna takový náhoďák," smál se Gulaš. "Ale platí. Já se to dozvěděl těsně před zápasem, absolutně jsem netušil, že mohu dosáhnout na takovou metu. Samozřejmě si moc vážím toho, že se mi to podařilo. Pochopitelně to pro mě hodně znamená, děkuju spoluhráčům a jede se dál," prohlásil pětatřicetiletý odchovanec Českých Budějovic, který v extralize hrál krátce i za Kladno.

Plzeň bodovala pětkrát za sebou a z toho počtvrté vyhrála. Díky tomu má stále šanci se vyhnout předkolu play-off. "Všechno je otevřené. Stále nám ani případná nedělní výhra nemusí stačit, ale to se nedá nic dělat, takový je hokej. Jsme již ale v tuto chvíli připraveni na play-off, protože tyto zápasy tak bereme," dodal Gulaš.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články