Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Gulaš nahrával, Mertl pálil. Plzeň zdolala díky sehranému duu Mladou Boleslav

Plzeň bodovala v nové extraligové sezoně také potřetí a nadále se drží na vrchních příčkách tabulky. Západočeši si tentokrát připsali všechny body po výhře 4:2 nad Mladou Boleslaví v rámci 3. kola. Dvakrát se střelecky prosadil Tomáš Mertl, kterému vždy nahrával Milan Gulaš.

Utkání Plzeň – Mladá Boleslav
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Aktivněji vstoupili do zápasu domácí, nekrytý Kaňák však z mezikruží pálil vedle a Rob v šesté minutě po individuálním průniku ztroskotal na gólmanu Růžičkovi. Poté se probudili i hosté a postupně převzali iniciativu. V deváté minutě po rychlé akci Kousal z levého kruhu Frodla neprostřelil a plzeňský gólman si poradil i s dalšími pokusy "bruslařů".

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň - Mladá Boleslav

V závěru první třetiny "indiáni" díky lepšímu pohybu vyrovnali hru a po přestávce gólově udeřili ve vlastním oslabení. Z přečíslení dvou na jednoho se prosadil po přihrávce Straky ranou z první Eberle. Stále střelecky aktivnější hosté ale dostávali Plzeň pod tlak. Flynn ještě ve 28. minutě v dobré pozici neuspěl, ale vzápětí vyrovnal ranou od modré čáry na 1:1 Ševc. O pouhých 53 sekund později ale přihrál Eberle do jízdy Budíkovi a ten tváří v tvář Růžičkovi vrátil domácím vedení.

Po polovině utkání sice neuspěl po zaváhání Ševce v samostatném úniku agilní Eberle, ale ve 33. minutě našel Gulaš přihrávkou od pravého mantinelu Mertla a ten z podobné situace zvýšil na 3:1. Od další pohromy za chvíli Boleslav uchránil při šanci Kodýtka jen pozorný Růžička a před druhou sirénou se proti střele Zohorny zaskvěl i jeho protějšek Frodl.

Na začátku závěrečné dvacetiminutovky hosty ve snaze o snížení zastavil faul Dlapy, který po přesné přihrávce Gulaše potrestal čtvrtým gólem Mertl. Domácí mohli přidat další branky, Roba ale vychytal Růžička a ve 48. minutě trefil Vráblík jen pravou tyč. Naopak po chybě Kantnera upravil o čtyři minuty později na 2:4 švihem z mezikruží Kousal. Na zvrat však hosté již neměli, navíc je v závěru o možnost delší hry bez brankáře připravil nedovolený zákrok Šidlíka.

3. kolo hokejové extraligy:

HC Škoda Plzeň - BK Mladá Boleslav 4:2 (0:0, 3:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 23. Eberle (P. Straka, Vráblík), 29. Budík (Eberle, P. Straka), 33. Mertl (Gulaš, F. Suchý), 43. Mertl (Gulaš, P. Musil) - 28. Ševc (O. Najman), 52. P. Kousal (O. Najman). Rozhodčí: Pražák, R. Svoboda - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 1000 (omezený počet).

Plzeň: Frodl - Čerešňák, Budík, Stříteský, V. Lang, Jiříček, Vráblík, L. Kaňák - Gulaš, Mertl, F. Suchý - Rob, P. Musil, Stach - Kantner, Kracík, Pour - Eberle, Kodýtek, P. Straka. Trenér: Čihák.

Mladá Boleslav: J. Růžička - Ševc, Klikorka, Dlapa, Šidlík, Fillman, Bernad - D. Šťastný, R. Zohorna, Lunter - Jääskeläinen, A. Zbořil, Cienciala - P. Kousal, O. Najman, Flynn - J. Stránský, Bičevskis, J. Strnad - od 33. navíc Teplý. Trenéři: R. Rulík a P. Patera.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články