Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Gulaš dokonal hattrick v prodloužení a zajistil Plzni vítězství ve Zlíně

Ani dvoubrankové vedení nestačilo hokejistům Zlína k úspěchu v utkání 33. extraligového kola proti Plzni. Kapitán hostujícího celku Milan Gulaš totiž odpověděl třemi přesnými zásahy včetně rozhodujícího v prodloužení a stanovil konečný výsledek 2:3. Domácí proto nalezli přemožitele počtvrté za sebou.

Milan Gulaš z Plzně se snaží překonat brankáře Zlína Jakuba Sedláčka
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

"Je to super. Ukázala se zkušenost našeho mužstva, dva body jsou pro nás dnes zlaté," uznal Gulaš po zápase a trochu litoval domácí. "Zlín měl dnes určitě na víc než na bod. Takový je ale hokej. Někdy si nezasloužíte bodovat a vyhrajete," řekl.

Zlínští v předešlém duelu výrazně přestříleli Vítkovice, ale museli skousnout porážku. A podobný obraz měla hra také v první třetině nedělního zápasu. Berani vyslali na brankáře Frodla 13 střel, gól však vstřelit nedokázali. Strážce domácí svatyně Sedláček si přitom připsal pouze tři zákroky.

I ve druhé části se hrálo dlouho bez přesného zásahu. Domácí mohli otevřít skóre při krátké přesilovce čtyři na tři, to se jim nicméně ještě nepovedlo. Radovat se mohli až ve 33. minutě, kdy kapitán Žižka překonal Frodla střelou z mezikruží, a za minutu bylo ve Zlíně ještě veseleji, neboť ze samostatného úniku zvýšil Fořt na 2:0.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Plzeň

Střídačka Plzně na dvougólové manko zareagovala oddechovým časem, po němž se zcela změnil obraz hry na ledové ploše. Přesně za minutu byl aktivní na brankovišti Gulaš a snížil. Velmi disciplinovaní domácí hokejisté ke konci třetiny museli bránit ještě své první oslabení zápasu, což zvládli.

Ovšem vedení udrželi jen do 48. minuty, kdy Sedláčka podruhé v zápase překonal Gulaš. Zbytek třetího dějství už byl ve znamení opatrnosti a rozhodovat se tak muselo až v prodloužení. Již po 36 sekundách nastavení ukončil vyrovnaný duel Gulaš, který zkompletoval hattrick a dokonal obrat. 

"I přes prohru musím mužstvo pochválit, kluci makali," řekl trenér domácích Martin Hamrlík. "Pořád hoříme na tom, že nemáme střelce. To prostě vždycky rozhodne. Bod je pro nás zlatý a věřím, že když zůstaneme u této hry, tak někdy nastřílíme více gólů," podotkl a poukázal na ofenzivní tahouny soupeře Gulaše, Jana Kováře nebo Vojtěcha Němce. "Jeden by měl být tady a bylo by to lepší, tímto je ta liga nefér," pousmál se Hamrlík.

PSG Berani Zlín - HC Škoda Plzeň 2:3 v prodl. (0:0, 2:1, 0:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 33. Žižka (Lakatoš, P. Sedláček), 34. Fořt (J. Ondráček, Kubiš) - 35. Gulaš (Jan Kovář, N. Jones), 48. Gulaš, 61. Gulaš (Čerešňák, Jan Kovář). Rozhodčí: Pešina, Kubičík - J. Svoboda, Ganger. Vyloučení: 2:6. Bez využití. Diváci: 4185. 

Zlín: J. Sedláček - Nosek, Freibergs, Valenta, Žižka, Řezníček, Zbořil - J. Ondráček, Fořt, Kubiš - E. Kulda, Fryšara, Popelka - Šlahař, P. Sedláček, Lakatoš - Okál, Honejsek, Herman. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík a Hrazdira.

Plzeň: D. Frodl - Čerešňák, Pulpán, N. Jones, Allen, Kaňák, Vráblík - Gulaš, Jan Kovář, Indrák - Kratěna, Kracík, V. Němec - Eberle, Kodýtek, P. Straka - D. Kindl, Preisinger, Kantner. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík a J. Špaček.

Martin Hamrlík (Zlín): "Musím pochválit mužstvo. Kluci makali, dozadu pomáhali Sedláčkovi, aby měl soupeř co nejméně střel. To se nám povedlo, měli jsme dobrý pohyb. Jenže pořád hoříme na tom, že nemáme střelce. To prostě vždycky rozhodne. Bod je dnes pro nás zlatý a věřím, že když zůstaneme u této hry, tak někdy nastřílíme více gólů. Buďme realisté Kovář, Gulaš, Němec, to je nefér. Jeden by měl být tady a bylo by to lepší, tímto je ta liga nefér. Naši kluci makají nadoraz. Pořád poslouchám, jak nám nejdou přesilovky. Ať se ale každý podívá, jakou mají naši hráči historii, kde hráli. Kvalita tam prostě není. Se silnými týmy hrajeme dobře, ale za Liberec nám dal dva góly Birner, dneska hattrick Gulaš. Takové hráče prostě nemáme. A proto neřešíme, jestli máme nějakou šňůru proher nebo ne. Nějak bodujeme, a jak jsem řekl, dneska je pro nás bod zlatý."

Jiří Hanzlík (Plzeň):  "Po páteční vysoké výhře nad Pardubicemi (11:1) jsem dostal otázku, jaký to na nás bude mít vliv. Průběh dnešního zápasu jasně ukázal, že negativní. Domácí měli hlavní atributy byli houževnatí, bojovní, brusliví. V tom nás předčili. My jsme se ale díky kvalitní první pětce dokázali vrátit do zápasu. Abych nebyl jenom negativní, za to nám patří kredit."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články