Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Góly do obou sítí. Konečně jsem rozbil jedno vajíčko, usmíval se zlínský Ferenc

Obránce Zlína Jakub Ferenc čekal dlouhých 37 zápasů, než si připsal první extraligový bod. V duelu, který jeho celek proti topícím se Pardubicím zvládl poměrem 4:2, napsal na dosud čistý list první čárku. Jeho dělovka od modré čáry zajistila Beranům výhru. Paradoxně také zvládl vlastní gól, když nešťastně přilízl kotouč, čímž pomohl Pardubicím k druhé brance. Přestože na hostování v prvoligovém Přerově se mu střelecky dařilo, v extralize už ho gólová abstinence začala psychicky tížit.

Jakub Ferenc v akci proti Pardubicím
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

"Měl jsem na zádech hodně dlouho, že mi tam svítila ta dvě vajíčka. Konečně jsem jedno rozbil. V Přerově mi to tam napadalo, ale tady ve Zlíně to nešlo," řekl po utkání Ferenc, který nešťastnou tečí zařídil i druhý gól Pardubic. "Kluci mi hned hlásili, že jsem dal dva kusy," usmíval se dvoumetrový zadák po výhře 4:2.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice – Zlín

Vlastní gól ho nakonec mrzet nemusel a po zápase si užíval, že se konečně zbavil bodového půstu. "Je to pořád v hlavě. U každé střely jsem byl zklamaný, že to třeba neproskočilo nebo to někdo nedoklepl. Pořád jsem si říkal, že to musí přijít a že tu sezonu neukončím bez bodu. Teď věřím, že bude ještě dlouhá a snad ještě přispěji," nechal se slyšet Ferenc.

Spoluhráči si ho pochopitelně dobírali, ale od trenérů měl klid. "Ti mi říkali, že se tím nemám vůbec zabývat. Ať hlavně hraji dobře defenzivně, něco tam pořežu v rozích a že to přijde. Klepal jsem na ty dveře dlouho a konečně to tam spadlo," dodal Ferenc.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články