Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Poker 2024

Gólový návrat Muellera. Americký kanonýr pomohl Kometě k triumfu nad Boleslaví

Tomu se říká návrat do extraligy, jak se patří. Americký střelec Peter Mueller se hned v prvním utkání po příchodu do známého prostředí trefil za Kometu a dvěma body (1+1) přispěl k výhře v dohrávce 11. kola nad Mladou Boleslaví 4:2. Brňané poskočili z desáté na šestou příčku, Středočeši zůstali čtvrtí.

Peter Mueller (uprostřed) se raduje z gólu v dresu Komety Brno
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

"Bylo to pro mě skvělé. Vrátit se do prostředí, kde jsem toho tolik prožil... Dal jsem gól, na jeden přihrál, takže všichni musí být spokojeni," řekl Mueller. "Byl to ten starý dobrý Peter a věřím, že bude důležitým článkem sestavy," dodal trenér Kamil Pokorný. "Začínám tady novou kapitolu a dovedu si představit, že tady ukončím svoji kariéru. Město i klub pro mě i moji rodinu hodně znamenají," prohlásil Mueller.

Kometa si od počátku vytvořila převahu, ale v přesilové hře si její hráči sami zavařili. Laxním bráněním umožnili Buchtelemu projet celým kluzištěm a překonat někdejšího gólmana Mladé Boleslavi Krošelje, který dostal v brněnské kleci přednost před mladým Postavou.

Brno pokračovalo v náporu, do šance se po střele hostujícího Skalického dostal na druhé straně Konečný, jenže vyrovnání přišlo z hole svátečního střelce. Středem hřiště se prodral kanadský obránce Beaudin a vstřelil svůj první gól v extralize, v níž nastupoval za Spartu.

Proč se daří na podzim outsiderům, jako jsou Mladá Boleslav, Karlovy Vary nebo Kladno? Poslechněte si nový díl podcastu Hokej bez červené s Robertem Zárubou:

Začátek druhé třetiny vyšel lépe domácím. Po kombinaci třetího útoku korunoval svoji dosavadní herní aktivitu Konečný přesnou trefou nad lapačku brankáře Růžičky.

K zajímavému a svižnému zápasu přispívali i Středočeši, jenže zformovaná brněnská obrana je do vážnější střelecké příležitosti nepustila. A pokud ano, Pospíšilovu ránu vyrazil do bezpečí Růžička.

Ve 33. minutě odskočila Kometa do dvoubrankového náskoku opět po nedůslednosti mladoboleslavské obrany. Po pravém křídle ujel Pospíšil, na osu hřiště naservíroval Muellerovi a ten měl cestu ke své první brance ve staronovém působišti usnadněnou.

Když už se hosté nadechovali k náporu se snahou o korekci výsledku, pláchli do přečíslení brněnští útočníci. Mueller naservíroval puk Zbořilovi, který se gólově prosadil ve třetím zápase v řadě a odvedl domácí tým do kabin s tříbrankovým vedením.

Pro Brno to byl signál držet hosty co nejdále od Krošelje a aktivní obranou si hlídat náskok. Brněnský veterán mezi tyčemi se blýskl po střelách Lakatoše a Buchteleho, jeho spoluhráči zlobili při brejcích.

Hosté se dočkali snížení ve 48. minutě, kdy se prosadil Stránský a vykřesal pro hosty naději. Zápas získal na dramatičnosti, rychlé akce se střídaly na obou stranách. V 53. minutě byl blízko kontaktní brance Čajka, ale Krošelj byl na místě. Mladá Boleslav hrála v závěru přesilovku, kterou umocnila odvoláním brankáře, ale už se nedokázala prosadit. Bruslaři prohráli druhý ze čtyř venkovních zápasů této sezony.

Dohrávka 11. kola hokejové extraligy:

HC Kometa Brno – BK Mladá Boleslav 4:2 (1:1, 3:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 14. Beaudin (Ščotka, Kollár), 22. Konečný (J. Kos, Rachůnek), 33. Mueller (K. Pospíšil, Beuadin), 39. A. Zbořil (Mueller, Bartejs) – 5. Buchtele (Závora, F. Pavlík), 48. Stránský (Skalický, Fořt). Rozhodčí: Jeřábek, Stano – Axman, Rampír. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Oslabení: 0:1. Diváci: 5637.

Brno: Krošejl – Ščotka, Davidson, Holland, Beaudin, Bartejs, Ďaloga, Gulaši – Flek, Cingel, Zaťovič – Mueller, A. Zbořil, K. Pospíšil – T. Rachůnek, Konečný, J. Kos – Jedlička, Kollár, Říčka – Okál. Trenér: Pokorný.

Mladá Boleslav: J. Růžička – A. Čech, Pyrochta, Bernad, Lintuniemi, F. Pavlík, Jánošík, Gewiese – Junttila, Fořt, Skalický – Lakatoš, Čajka, Buchtele – J. Stránský, Suchý, Malát – Dvořáček, Závora, Z. Doležal. Trenér: Král.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články