Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Gólovou přestřelku ovládl Zlín a po výhře nad Hradcem ukončil černou sérii

Berani prohrávali v utkání 29. kola s Hradcem Králové už 2:4, přesto dokázali duel otočit třemi brankami v rozmezí 13 minut a nakonec zvítězili 6:4. Zlínští tak ukončili čtyřzápasovou sérii porážek. Nejvíce se činila první pětka, která posbírala třináct bodů, útočník Ondráček přihrál na tři góly a jeden sám vstřelil. Východočeši naopak nebodovali poprvé po pěti zápasech.

Hokejisté Zlína se radují z gólu
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

"Museli jsme vyhrát i s takto silným týmem. Byli jsme lepší a šli jsme štěstí naproti, pak se k nám i přiklonilo. Hodně gólů jsme dali po krásných kombinacích do prázdné branky, to pak hlava povolí a jde to samo. Jejich brankář (Pavelka) chytal výborně a byl velmi rychlý. Sám jsem mohl dát hattrick, ale vychytal mě," řekl zlínský útočník Pavel Kubiš, který si připsal tři body za gól a dvě asistence.

V páté minutě se sice hosté poprvé radovali, ale podle výroku videorozhodčího Vopelkův pokus stihli domácí odvrátit před brankovou čárou. A tak se ve 12. minutě dostali do vedení Berani, když Poletín po Popelkově přihrávce snadno skóroval. Královéhradečtí hráli v první třetině tři oslabení, přesto dokázali srovnat, když chybu zlínské obrany potrestal na začátku 16. minuty Vincour.

Poklidný hokej pokračoval až takřka do poloviny utkání, dokud domácí nedostali možnost hrát necelou půlminutu přesilovku pět na tři. Vteřinu po návratu prvního z hostujících hříšníků na led využil výhodnou situaci ranou z kruhu pro vhazování Nosek a Zlín opět vedl.

Pak ale přišly tři údery Mountfieldu v rozmezí necelých tří minut. Nejprve srovnal v čase 30:44 Filip Pavlík. O 34 sekund později už Východočeši vedli po trefě Pauloviče. Skvělou pasáž ze strany Mountfieldu pak dokonal dokonce při oslabení Radovan Pavlík, když se dostal do samostatného úniku, překonal Sedláčka a zastavil časomíru v čase 33:22.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín – Hradec Králové

"My jsme sice hráli u nich ve třetině, ale měli nepříjemné brejky. Doplatili jsme na to i v zápase u nich, že dobře brání, hrají agresivně a dávají takto góly," prohlásil Kubiš. Kdo by čekal, že to hosty posilní, byl na omylu. Berani kontrovali drtivým tlakem, z čehož vyplynulo Popelkovo snížení. Vyrovnat mohl ještě Kubiš, hosté ale těsné vedení do přestávky udrželi. 

Třetí část však patřila Beranům. Už v polovině 43. minuty zajistila první zlínská formace vyrovnání, když na konci povedené kombinace byl do prázdné branky zakončující Fořt. Druhý obrat večera byl dokonán ve 48. minutě: Kubiš zachoval před Pavelkou klid a vstřelil pátou branku Beranů.

V 57. minutě přišly divoké chvíle jak na ledě, kde po zranění Gazdy musela krev uklízet rolba, tak v hledišti, kde se strhla hromadná rvačka. Hned poté však Berani potvrdili svou výhru, když přesilovku zakončil gólově Ondráček po parádním pasu Kubiše. Hosté už se nedostali ani k závěrečné power-play, po přestřelce tak slavil tříbodový zisk Zlín.

"Půlka našich hráčů byla ještě u stromečku a vstup do zápasu nebyl od nás ideální. Vlastně vstup do žádné třetiny nám nevyšel. První třetinu jsme zvládli uhrát na 1:1, ve druhé jsme dokonce uskočili do dvoubrankového vedení, což nám ale nestačilo. Myslím si, že tak zkušený tým, jaký máme, by to měl zvládnout. Udělali jsme mnoho nevynucených chyb a spoustu faulů," řekl asistent trenéra Hradce Petr Svoboda.

29. kolo hokejové extraligy:

PSG Berani Zlín - Mountfield Hradec Králové 6:4 (1:1, 2:3, 3:0)

Branky a nahrávky: 12. Poletín (Popelka), 28. D. Nosek (Freibergs, J. Ondráček), 35. Popelka (Freibergs, Poletín), 43. Fořt (J. Ondráček, Kubiš), 48. Kubiš (J. Ondráček, D. Nosek), 58. J. Ondráček (Kubiš, Freibergs) - 16. Vincour (Vopelka), 31. F. Pavlík (Smoleňák, Zámorský), 32. Paulovič (Miškář, F. Pavlík), 34. R. Pavlík. Rozhodčí: Šír, Hradil - Hlavatý, Polák. Vyloučení: 3:8. Využití: 3:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 4750.

Zlín: J. Sedláček - D. Nosek, Freibergs, Gazda, Žižka, Řezníček, M. Zbořil, Ferenc - J. Ondráček, Fořt, Kubiš - Okál, Lakatoš, Herman - Šlahař, Fryšara, E. Kulda - Popelka, P. Sedláček, Poletín. Trenéři: R. Svoboda a Martin Hamrlík.

Hradec Králové: J. Pavelka - Zámorský, Linhart, Graňák, Nedomlel, F. Pavlík, Cibulskis - Smoleňák, Koukal, M. Chalupa - Vincour, Dragoun, R. Pavlík - Paulovič, Bičevskis, Miškář - Vopelka, Cingel, Rákos. Trenéři: T. Martinec a P. Svoboda.

Ohlasy trenérů:

Martin Hamrlík (Zlín): "Hráli jsme celých šedesát minut aktivně, akorát jsme z toho tlaku vytěžili málo gólů. První třetinu na nás šly snad čtyři střely, ve druhé dokonce asi jen tři, přitom stav byl chvíli 2:4. Říkali jsme si, že tou aktivní hrou to zlomíme, což se povedlo. Vyšel nám závěr, kdy jsme dali branky. Jinak jsem mohl říkat, jak jsme hráli perfektně, a nemáme body. Dan Gazda má otřes mozku a zlomený nos."

Petr Svoboda (Hradec Králové): "Půlka našich hráčů byla ještě u stromečku a vstup do zápasu nebyl od nás ideální. Vlastně vstup do žádné třetiny nám nevyšel. První třetinu jsme zvládli uhrát na 1:1, ve druhé jsme dokonce uskočili do dvoubrankového vedení, což nám ale nestačilo. Myslím si, že tak zkušený tým, jaký máme, by to měl zvládnout. Udělali jsme mnoho nevynucených chyb a spoustu faulů. Poslední třetinu jsme nezvládli poměrem 0:3, to hovoří za vše."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články