Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Gólově chudé utkání v Pardubicích rozhodla Olomouc až v prodloužení, Sedláček má první nulu

Až 64. minuta hry nabídla gól. Hokejisté Pardubic prohráli v utkání 13. extraligového kola s Olomoucí 0:1 v prodloužení. Čtyřzápasovou vítěznou sérii Dynama ukončil v čase 63:23 útočník Petr Kolouch. Hanáci si připsali čtvrtý úspěch z posledních pěti utkání. První čisté konto v sezoně uhájil brankář Jakub Sedláček. Potřeboval na něj 30 úspěšných zásahů.

Olomoucký brankář Jakub Sedláček zasahuje proti střele Roberta Říčky
zdroj: ČTK autor: David Taneček

"Myslím, že diváci se nenudili. Byl to hokej nahoru dolů, spousta kvality, střeleckých příležitostí a vyložených šancí. Celý zápas to byla vyrovnaná hra. Domácí nás pak dvakrát ve třetině těžce tlačili, my jsme se jen tak tak ubránili a hrozili jsme z protiútoků. Pro nás je skvělou zprávou, že bereme dva body," pochvaloval si hostující kouč Zdeněk Moták.

Už na konci páté minuty měli Východočeši porci štěstí, když při Kucserově pokusu zachránila strážce domácího brankoviště za jeho zády tyčka. Na brankové konstrukci skončilo o chvilku později na druhé straně i Mikušovo tečované nahození. Gólman Hanáků Sedláček se vzápětí vyznamenal při Blümelově úniku, krátce nato si poradil i se zakončením Musila. Stavem pak nepohnuly ani početní výhody v podání obou celků.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice – Olomouc

Před polovinou základní hrací doby se hráči na jedné i druhé straně vystřídali v přečíslení dvou na jednoho. Sedláček vychytal Robertsona, v domácím dresu se nenechal zahanbit ani Frodl, na něhož nedokázal vyzrát zkušený Olesz. Frodl se pak vypořádal ještě s Káňovým pokusem a čekání na úvodní gólový zápis tak pokračovalo i nadále.

Podobně vyrovnané - a postupně ještě čím dál opatrnější - bylo i třetí dějství. V přesilovce z konce druhé třetiny neuspěl Paulovič, po chvilce si početní výhodu zahráli také Olomoučtí, jenže Nahodil a Knotek nemířili z dobrých pozic přesně. Když se pak před vypršením základní hrací doby nepovedlo rozhodnout ani Ciencialovi a Kucserovi, muselo se pokračovat dál a zápas se přelil do prodloužení.

"Do třetí třetiny jsme promíchali sestavu, abychom dali hře nějaký impuls. Měli jsme tam pár dobrých střídání, bohužel, když jsme si vypracovali ty šance, tak jsme netrefili bránu. Koncovka dnes nebyla taková, jakou bychom si představovali," přiznal trenér poražených Richard Král.

Právě Cienciala se už po minutě dostal do sóla, Sedláček však udržel naděje Hanáků na zisk druhého bodu navíc. A Olomoučtí se ho nakonec opravdu dočkali, když po Strapáčově pěkné nahrávce rozhodl Kolouch.

13. kolo hokejové extraligy:

HC Dynamo Pardubice - HC Olomouc 0:1 v prodl.

Branka a nahrávka: 64. Kolouch (Strapáč). Rozhodčí: Pražák, Ondráček - Pešek, Malý. Vyloučení: 4:2. Bez využití. Diváci: 8468.

Sestavy:

Pardubice: Frodl - Nakládal, J. Mikuš, Košťálek, Robertson, Hrádek, J. Kolář, Vála, J. Zdráhal - Blümel, Poulíček, Paulovič - A. Musil, R. Kousal, Camara - Cienciala, O. Roman, Říčka - O. Rohlík, Anděl, Koffer. Trenér: R. Král.

Olomouc: J. Sedláček - T. Černý, Ondrušek, Škůrek, Švrček, Dujsík, Řezníček, Rašner - Kucsera, Krejčí, J. Káňa - Navrátil, J. Knotek, Olesz - Kunc, Nahodil, Klimek - Bambula, Kolouch, Strapáč. Trenéři: Moták a J. Tomajko.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články