Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Gólmanovi Zlína to nesedlo, pak jsme se to snažili kontrolovat, řekl Říčka po vysoké výhře Sparty

Vyrovnané utkání, ale góly dávali sparťané. Jeden z nich vstřelil proti Zlínu i jeho bývalý hráč Robert Říčka. V předehrávce 11. kola hokejové extraligy vyhráli Pražané na ledě Beranů vysoko 6:1. Říčka se prosadil hned v osmé minutě.

Hokejisté Sparty slaví branku
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

"Začátek nebyl úplně ideální, bylo to vyrovnané, ale pak jsme dali tři šťastné góly. Jak to gólmanovi Zlína vyšlo v Brně, tak tentokrát mu to úplně nesedlo. Daroval nám klid, pak už jsme se snažili hru kontrolovat," řekl Říčka na adresu mladého gólmana Daniela Hufa, jenž po nejistém výkonu ukončil své účinkování v utkání v čase 15:08. To už ale Sparta vedla 3:0.

Následně sice byli Berani lepší, ovšem hosté v poklidu kontrolovali utkání, a navíc byli vysoce produktivní. Říčka vedle branky přidal i asistenci, kdy si prohodil oproti své trefě role s Vladimírem Růžičkou. "Je to velmi šikovný centr, silný na puku. Sedí nám to, snad budeme týmu pomáhat i nadále," přál si.

"Zápasy tady jsou pro mě vždy speciální, Zlín mi dal šanci v extralize, jsem mu za to moc vděčný. Ale o to víc jsem je chtěl porazit," smál se Říčka, jehož tým vyhrál potřetí za sebou poprvé v sezoně.

"Dokázali jsme zopakovat ty výkony a psychicky jsme zápasy ustáli. Už nám výsledky neutíkají jako na začátku. Ale i nyní tam bylo mnoho minusů, třeba dost zbytečných faulů. Ale obecně byl ten zápas chvílemi takový mdlý," připustil Říčka.

Pražany čeká v pátek ještě duel ve Vítkovicích, kterým zakončí svou šestizápasovou pouť po venkovních stadionech. "Už se těšíme domů, ale bodujeme, vyhráváme, takže to není nějaká hrůza," zakončil Říčka.

Poslechněte si nový Hokej fokus podcast hodnotící výkony Sparty:

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články