Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Gólman Schwarz: Špatně nehrajeme. Není možné, abychom spadli

Brno - Libereckého brankáře Marka Schwarze čeká v průběhu posledních pěti sezon už počtvrté účast v baráži o hokejovou extraligu. Tři roky po sobě zachraňoval nejvyšší soutěž s týmem Mladé Boleslavi. Loni si od baráže "odpočinul" a nyní absolvuje boj o extraligové přežití v novém modelu se čtyřmi týmy.

Marek Shwarz v utkání Brno - Liberec
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

"Už jsem se chtěl baráži vyhnout. Bohužel situace k ní dospěla. Už s tím nic neudělám," posteskl si Schwarz po prohře 2:3 v závěrečném duelu skupiny o udržení v Brně.

Šestadvacetiletý brankář je optimistou. "Věřím, že situaci zvládneme. Nic jiného nám nezbývá. Máme kvalitní tým a skvělou partu lidí okolo hokeje. Musíme pro Liberec extraligu udržet," řekl Schwarz.

Na rozdíl od posledního týmu extraligy Chomutova, který měl o barážovém osudu jasno dlouho dopředu, ztratil Liberec vyhlídky na záchranu až dnes. Schwarz však nepovažuje za velkou výhodu, že se Chomutov mohl na existenční boje připravit. "Play-out jsme odehráli docela dobře. Nepovedly se nám dva zápasy, které rozhodly, že jsme se spadli do baráže. Špatně nehrajeme. Domnívám se, že bude vše v pohodě," uvedl Schwarz.

Do Liberce přišel ve druhé polovině sezony ze Sparty výměnou za Marka Pince a v novém působišti je spokojen. "V kabině to klape. Není možné, abychom spadli," je přesvědčen. V Brně se mu v této sezoně příliš nedařilo. Ještě v dresu Sparty koncem listopadu musel překousnout porážku, i když měl jeho tým zápas solidně rozehraný. Liberec prohrál v Brně i v závěru základní části a hlavně se mu nevyvedl důležitý duel.

"V Brně se mi chytá dobře. Není však jednoduché tady vyhrát. Vždy, když jedu do Brna, si říkám, že mě čeká dobrý zápas. Je to dáno i publikem. Bohužel se nám tentokrát nepodařilo zvládnout nejdůležitější utkání," posteskl si Schwarz.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články