Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Hokej v srdci

Godla zamkl kladenskou branku a ukončil libereckou bodovou sérii

Více než 40 zákroků si v utkání 33. extraligového kola připsal brankář Kladna Denis Godla a výraznou měrou přispěl k nečekanému vítězství nad Libercem 2:0. Bílí Tygři vyšli poprvé po šestnácti zápasech naprázdno, Rytíři zabrali po dvou porážkách. O góly se postarali během sedmatřiceti sekund v 18. minutě Petr Vampola a Marek Hovorka.

Hokejisté Kladna oslavují gól v extraligovém utkání
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

"Měl jsem párkrát velké štěstí, když mě to trefilo. Několikrát jsem puk ani neviděl, ale zůstal pode mnou nebo v lapačce. Ale patří to ke hře a jsem za to vděčný," řekl Godla, který udržel čisté konto podruhé v sezoně.

Do sestavy Severočechů se poprvé od 8. prosince vrátil Michal Birner a v obraně si odbyl premiéru v extralize Vratislav Kunst. Za Kladno nastoupil podruhé v sezoně na střídavý start z prvoligové Slavie útočník Petr Vampola, mistr světa z roku 2010, který pomohl Rytířům loni k návratu do extraligy. Zraněný Jaromír Jágr opět scházel.

Bílí Tygři v úvodu měli převahu, ale Godla si poradil se šancemi Hudáčka či Birnera. Domácí měli možnost po faulech Hudáčka s Lencem hrát dvě přesilové hry, ale ani jedna se jim nepovedla.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kladno - Liberec

V 18. minutě jen krátce poté, co se sami ubránili v prvním oslabení, se ovšem radovali. Nash vyslal do úniku Vampolu, který z pravého kruhu zamířil přesně k protější tyči. Vzápětí po Strnadově akci vypíchl Hrachovina puk hokejkou jen před Hovorku, jenž v sedmém zápase po návratu do Kladna vstřelil premiérovou branku.

Ve druhém dějství Rytíři dlouho nepouštěli Liberec do šancí a sami mohli zvýšit při Bulířově trestu, ale Hrachovina Nashovu střelu kryl. Favorité si postupně začali vytvářet příležitosti, Godla však držel i nadále klíč od své svatyně. Nedovolil skórovat osamocenému Hudáčkovi, poradil si s Kotvanovou ránou v přesilové hře a před druhou pauzou zastavil vleže pravým betonem velkou možnost Krenželoka.

Liberec dohrával od 45. minuty bez útočníka Jelínka, který dostal za faul na Machače trest na pět minut a do konce utkání. Rytíři sice dlouho početní výhodu neproměnili, ale nadále se úspěšně bránili, při pobytu Melky a Hajného na trestné lavici i 27 sekund ve třech proti pěti. Na stavu už nic nezměnila ani závěrečná power-play hostů.

"Věděli jsme, jakou má Liberec šňůru a bylo to těžké. Podržel nás strašně moc gólman a od prvního do posledního hráče to bylo od nás super zvládnuté. Myslím, že jsme zaslouženě vyhráli. Předvedli jsme výborný výkon," řekl kladenský Vampola.

"Naše série jednou musela skončit a bohužel to bylo zde. Ale myslím, že se nemáme za co stydět. Byl to jeden z našich lepších zápasů v sezoně, nicméně bez gólu se nevyhrává. Musíme dát kredit Kladnu nebo jejich gólmanovi. Je potřeba zjednodušit naše zakončení a víc se tlačit do brány," uvedl liberecký obránce Ladislav Šmíd.

Rytíři Kladno - Bílí Tygři Liberec 2:0 (2:0, 0:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 18. Vampola (B. Nash), 18. Hovorka (J. Strnad). Rozhodčí: Jeřábek, Horák - Brejcha, D. Jelínek. Vyloučení: 4:3, navíc L. Hudáček 10 min., P. Jelínek (oba Liberec) 5 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 3286. 

Kladno: Godla - B. Nash, Austin, Kehar, A. Lakos, Barinka, Romančík - Redlich, Vampola, J. Strnad - Hovorka, P. Machač, Zikmund - Š. Bláha, Stach, Melka - Hajný, T. Kaut, O'Donnell. Trenéři: D. Čermák a Lidický.

Liberec: Hrachovina - Knot, Šmíd, Kunst, Derner, Hanousek, Kotvan - L. Hudáček, Bulíř, Birner - Lenc, Marosz, A. Musil - Zachar, P. Jelínek, L. Krenželok - Ordoš, J. Vlach, Průžek. Trenér: Augusta.

David Čermák (Kladno): "Byl to třetí zápas proti Liberci a první dva byly úplně rozdílné. Doma jsme byli aktivní a vyhráli jsme. Venku jsme nehráli dobře, protože jsme nebruslili. Chtěli jsme navázat na výkon z prvního utkání. To se nám podařilo. Liberec je samozřejmě velmi kvalitní tým, takže nás místy přehrával, ale i my jsme si vytvořili šance. Musím všechny kluky pochválit, obzvláště našeho brankáře Denise Godlu. Jarda Jágr trénuje, ale čekáme, až se rozhodne, že je úplně stoprocentně připravený."

Patrik Augusta (Liberec): "Utkání jsme nezačali vůbec špatně. Byli jsme relativně aktivní a na kotouči. Bohužel naše zakončení bylo laxní. Měli jsme šance, se kterými jsme měli naložit lépe. To nás potom stálo to, že se od nás štěstí odklonilo. Zápas rozhodly dvě darované rychlé branky v jedné minutě. Pak už jsme to tlačili do kopce. Měli jsme spoustu střel, ale naše zakončení dnes nemělo parametry na to, abychom mohli dát gól. Proto jsme prohráli."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články