Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Godla zamkl branku a Litvínov naděloval, Pardubice si vezou domů "bůra"

Jednoznačného vítězství dosáhl ve 34. extraligovém kole Litvínov. Na domácím ledě totiž deklasoval Pardubice 5:0. Gólem a dvěma asistencemi k tomu přispěli František Lukeš s Tomášem Pospíšilem. Prvně jmenovaný navíc vstoupil do Klubu hokejových střelců s 250 trefami v extralize a reprezentaci. Brankář Denis Godla zastavil všech 26 střel hostujícího týmu a připsal si čtvrté čisté konto v sezoně.

František Lukeš z Litvínova střílí gól do sítě Pardubic
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

"My jsme samozřejmě velmi spokojeni s hrou i výsledkem. Kluci si za tím šli od prvního střídání. Konečně nám to tam napadalo. Jsme moc rádi za Denisovu nulu, ale i za vstup Františka Lukeše do Klubu hokejových střelců. Každý hráč však zaslouží absolutorium. Byl to asi náš nejlepší zápas v sezoně," řekl kouč Litvínova Vladimír Országh.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov – Pardubice

První velkou šanci měl ve 4. minutě domácí Jarůšek, který dorážel po Irvingově střele. Vzápětí neuspěl po přečíslení dvou na jednoho se Zdráhalem Lukeš a na Kloučkovi ztroskotal v úniku i Pospíšil. V 8. minutě neproměnil další sólový nájezd Lukeš.

Ve 14. minutě se už ale Verva radovala z vedení. Při vyloučení Jana Koláře, jež bylo na straně Východočechů jediné v celém utkání, se trefil v přesilové hře od modré lotyšský obránce Balinskis. Domácí přestříleli Dynamo v úvodní části výrazně 19:6, ale vyšší náskok si nevypracovali.

"Myslím, že Pardubice od začátku nehrály dobře, netlačily se do brány. My jsme to dobře pokrývali a z toho chodili do protiútoků. Vyhráli jsme třetinu 1:0, ale měli jsme tam dát víc gólů," prohlásil Lukeš.

Ve druhém dějství se poměr střel i obraz hry vyrovnal a Pardubičtí nebyli daleko od srovnání skóre. Nebezpečně pálil Mikuš a ve 33. minutě se dostal Camara sám až před Godlu, ale bekhendovým zakončením se mu nepodařilo dostat kotouč za jeho záda.

Na začátku třetí části Lukeš nejdříve neuspěl, když mu sebral radost brankář Klouček, ale o chvíli později v čase 41:19 už střelou z pozice mezi kruhy nad Kloučkovu lapačku dovršil jubileum. "Znamená to pro mě hodně dát 250 gólů. Musím poděkovat spoluhráčům, kteří se mnou celou kariéru hráli. Velký dík patří jim, že jsem na tu metu mohl dosáhnout. Víc si cením toho vítězství," dodal s nadhledem Lukeš.

František Lukeš
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

Nedlouho poté přišel jediný trest i na domácí straně, Štich si ho však odpykal celý. V následujících chvílích Severočeši definitivně strhli zápas na svou stranu. U gólu na 3:0 byl opět Lukeš, když v přečíslení dvou na jednoho ideálně naservíroval puk Pospíšilovi, jemuž stačilo trefit odkrytou branku. O necelé dvě minuty později navíc přidal čtvrtý zásah Žejdl a v polovině 53. minuty završil skóre ještě Hanzl.

"My jsme vůbec nepomohli gólmanovi. Milan Klouček chytal výborný zápas, měl tam spoustu super zákroků, ale my jsme nechali soupeře jezdit v přečísleních dva na jednoho, jeden na nula a myslím, že to nás stálo zápas," konstatoval útočník Filip Koffer, který sehrál za Dynamo první zápas po svém návratu.

Před minulou sezonou odešel do celku Prince George Cougars ve WHL a tento ročník začal v prvoligových Litoměřicích. Do Pardubic zamířil po mistrovství světa dvacítek v Edmontonu. "Cítil jsem se na ledě dobře, ale určitě by to bylo lepší, kdybychom vyhráli," dodal Koffer.

HC Verva Litvínov - HC Dynamo Pardubice 5:0 (1:0, 0:0, 4:0)

Branky a nahrávky: 14. Balinskis (Pospíšil, F. Lukeš), 42. F. Lukeš (V. Hübl, Pospíšil), 46. Pospíšil (F. Lukeš, V. Hübl), 47. Žejdl (P. Zdráhal, Jarůšek), 53. M. Hanzl (Ščotka, M. Látal). Rozhodčí: Kika, Sýkora - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 1:1. Využití: 1:0. 

Litvínov: Godla - Irving, Ščotka, Balinskis, Cibulskis, Štich, Demel - P. Zdráhal, Žejdl, Jarůšek - Pospíšil, V. Hübl, F. Lukeš - Petružálek, M. Hanzl, M. Látal - Jícha, Helt, Zygmunt. Trenér: Országh.

Pardubice: M. Klouček - Nakládal, J. Kolář, Hrádek, J. Mikuš, Vála, Ďaloga, Holland - Blümel, Poulíček, Paulovič - Camara, R. Kousal, Mandát - Kusý, O. Roman, Anděl - Koffer, O. Rohlík, Pochobradský. Trenér: R. Král.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články