Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Galvas jako 14. hráč v extralize odehrál 1000 utkání: "Ty zápasy nějak naskákaly," smál se

Třinec – Druzí Oceláři podlehli doma vedoucímu Liberci 3:4, sedmatřicetiletý Lukáš Galvas z Třince ale přece jen měl důvod k radosti. Jako teprve čtrnáctý hokejista dosáhl v domácí nejvyšší soutěži na hranici tisíce startů. "Je to hodně zápasů. Nějak ty roky uletěly. Jsem rád, že ještě můžu hrát extraligu mezi dobrými hráči, a doufám, že nějaký zápas ještě přidám," řekl Galvas. 

Lukáš Galvas
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

Galvas se tak zařadil po bok Františka Ptáčka (1209 zápasů), Petra Kadlece (1197), Petra Lešky (1156), Jana Peterka (1139), Jiřího Burgra (1130), Ondřeje Veselého (1093), Ondřeje Kratěny (1056), Marka Melenovského (1043), Jiřího Hanzlíka (1036), Josefa Řezníčka (1035), Radima Tesaříka (1022), Pavla Kolaříka (1010) a Viktora Hübla (1001).

"Když člověk začíná, určitě si nepředstavuje, že odehraje tisíc zápasů. Ale nějak se to skloubilo. Zůstal jsem v extralize a nešel do zahraničí, sezony narůstaly a zápasy nějak naskákaly," vysvětloval opavský odchovanec.

Galvas debutoval v extralize v dresu Vítkovic, největší část kariéry spojil se Zlínem, kde odehrál devět sezon. Mezitím měl roční zastávku v Karlových Varech a přišel tím o triumf Zlína v roce 2004. Titul ještě nezískal, celkově ve finále čtyřikrát prohrál. "Všude to bylo ale super. Zažil jsem s hokejem hodně srandy. Jen pověstná třešnička mi stále chybí, ale jdu zápas od zápasu," podotkl.

Vypíchnout nejsilnější zážitek bylo pro defenzivního zadáka těžké, ale stalo se mu několik rarit. Například v české reprezentaci nastoupil poprvé ve 33 letech a v probíhající sezoně si zahrál proti synu Jakubovi, který hraje v obraně Olomouce. To je pro něho nezapomenutelný moment. A hokej hraje i jeho druhý syn Tomáš. "Já jsem pořád na zimáku. A jestli si stihnu zahrát i proti němu? Teď mu bude jedenáct, musím mu říci, ať maká," řekl s úsměvem Galvas.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Liberec

Daleko reálnější je, že by si jednou mohl zahrát se svým bratrem Davidem, který nastupuje v jejich rodné Opavě. "Letmo je sleduji, ale brácha mi říkal, že teď nemají fleka. Hrají tam například Zdéňa Pavelek, Pavel Selingr a tihle mě tam asi ani nepustí," vtipkoval.

Aktuálně řeší Galvas jen Třinec, který je v tabulce druhý, ale v novém roce Oceláři prohráli sedm z 11 utkání. S Libercem už od 23. minuty museli dohánět nepříznivý stav 1:4. "Chtěli jsme vyhrát, nevyšlo to. Ale jsem rád, že jsme ještě v poslední třetinu zabrali. Třetí gól už přišel pozdě. Mají dobrý mančaft, pro nás je poučením, že musíme hrát od začátku. Už to bylo těžké dohánět," vysvětloval.

Oceláři během týdne před uzávěrkou přestupů oživili tým novými hráči a Tomáš Netík i Tyler Redenbach v utkání s Libercem hned skórovali. "Neříkám, že kluci, co odešli, byli špatní, ale věřím, že to bude pozitivní a že to našemu týmu pomůže," dodal Galvas. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články