Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Furch nevydržel v brance ani minutu, Litvínov i díky bleskovým gólům přehrál Kometu 5:1

Litvínov zvítězil v domácím prostředí počtvrté za sebou, když si proti Brnu vypracoval dvoubrankový náskok už po 54 sekundách. Kometa po sérii sedmi výher ztratila druhý z posledních tří zápasů. Dvakrát se zapsal mezi střelce útočník Giorgio Estephan. Hosté v závěru jen korigovali na konečných 1:5.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov - Brno

Litvínovští prožili vstup do utkání z říše snů. Už po 16 sekundách je poslal do vedení po bekhendovém zakončení Kudrna poté, co mu puk za záda brněnských zadáků prostrčil Abdul.

Uběhlo jen dalších 38 sekund a domácí slavili další gól, když zakončujícímu Zdráhalovi připravil puk nahrávkou od zadního hrazení jako na stříbrném podnosu Stránský.

"Zakládali jsme útok, přeskočil nám puk a měli jsme tam první gól. Pak ve druhém střídání jsme blbě rozebrali hráče v boxu a přišel druhý gól. Je těžké říct, že bychom nebyli myšlenkami v zápase, ale výsledek byl i přesto takový, že jsme dostali za první minutu dva góly," řekl hostující kouč Martin Pešout.

Tím také skončilo účinkování hostujícího gólmana Furcha, nahradil ho Čiliak. "Chtěli jsme dát týmu nějaký impulz ve snaze s tím zápasem ještě něco udělat. Máme nějakou domluvu s trenérem brankářů a měli jsme v tu chvíli dvě možnosti: vzít si oddechový čas, nebo vystřídat gólmana. Rozhodli jsme se pro střídání brankáře, protože Furchíno už to táhl dlouhou dobu. Neměli jsme ale kliku ani kvalitu v zakončení, zatímco domácí hráli výborně. Sami jsme je posadili na koně a dali jim tu energii," doplnil Pešout.

Hosty mohl vrátit do hry v přesilovce Zaťovič, jenže brankář Godla byl proti. Na druhé straně se vyznamenal Čiliak při šancích Kudrny a Estephana.

Na konci 14. minuty měl obrovskou příležitost snížit znovu kapitán Zaťovič, jeho zakončení z ideální pozice však opět zneškodnil Godla. Litvínov mohl ještě před přestávkou zvýšil v přesilovce, ale skóre se již nezměnilo.

O další změnu se tak postaral až na konci 24. minuty Sukeľ. Ze záporného úhlu nahodil Wesley takřka z rohu kotouč před Čiliaka, kde se odrazil od dvojice hráčů zaklesnutých před brankovištěm.

Následně poskočil dvakrát třikrát na horní tyčce a přes záda slovenského gólmana doputoval až za brankovou čáru. Gól byl dodatečně přiznán Sukeľovi.

Další šance nevyužili Zile a hodně aktivní Kudrna, pro domácí však bylo zásadní, že drželi hosty na nule.

"První věty, které zazněly po druhé třetině, byly o tom, že je pořád spousta času před námi a že musíme hrát pořád, jak kdyby byl stav 0:0. Apelovali jsme na hráče, aby se drželi stejné hry. A neustále jsme jim připomínali, ať hrají dál stejně až do úplného konce," řekl domácí trenér Karel Mlejnek.

Ve třetí části už si domácí užívali zbývající minuty z jejich strany velmi povedeného vystoupení. Tím spíš, když jim dodal klid gólem na 4:0 ve 44. minutě Estephan.

Na konci 47. minuty se proti pravidlům provinil Kučeřík a hokejisté Vervy nekompromisně trestali. Už po 21 sekundách přesilovky se opřel na kruhu do kotouče znovu nejproduktivnější hráč týmu v probíhající sezoně Estephan a Severočeši jásali popáté.

Devět minut před koncem mohl Godlovi sebrat čisté konto Strömberg, ale z dobré pozice těsně minul branku.

Při snaze alespoň o čestný úspěch neuspěl o chvilku později ani Šalé, jehož možnost zlikvidoval pohotovým vyjetím strážce domácího brankoviště.

První čisté konto v sezoně však Godla nakonec neudržel, v 56. minutě ho překonal Süss. Završit výhru domácích mohl v oslabení Zygmunt, své sólo však neproměnil.

HC Litvínov - Kometa Brno 5:1 (2:0, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 1. Kudrna (Abdul), 1. P. Zdráhal (Strejček, Š. Stránský), 24. M. Sukeľ (Wesley, Demel), 44. Estephan (Kudrna, Abdul), 48. Estephan (Jaks, Š. Stránský) - 56. Süss (Vincour, T. Sallinen). Rozhodčí: Hribik, Květoň - Gerát, Špůr. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0. Diváci: 4009.

Litvínov: Godla - D. Zeman, Zile, Jaks, Strejček, Wesley, Demel, Freibergs - Abdul, M. Sukeľ, Kudrna - P. Zdráhal, Estephan, Š. Stránský - Hlava, Gut, P. Straka - Havelka, Helt, Zygmunt. Trenér: Mlejnek.

Brno: D. Furch (1. Čiliak) - Ďaloga, Ščotka, Kundrátek, Hrbas, Kučeřík, Gulaši - Horký, Holík, Flek - Koblížek, Strömberg, Zaťovič - Vincour, T. Sallinen, Süss - Kratochvíl, A. Zbořil, Šalé. Trenér: Pešout.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články