Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Frolíkův hattrick znamenal výhru Chomutova v Litvínově

Litvínov - Hokejisté Chomutova ovládli regionální derby proti Litvínovu, zápas 13. kola extraligy vyhráli 4:3 v prodloužení. Prestižní souboj rozhodl gól Jaroslava Mrázka v 63. minutě. Velkou zásluhu na výhře Pirátů měl Michael Frolík, který si připsal první extraligový hattrick v kariéře.

Pirát Michael Frolík (vpravo) v souboji s Viktorem Hüblem z Litvínova
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

Do první větší šance zápasu se dostal ve 2. minutě po Ručinského přihrávce Baláž, který ale z mezikruží trefil pouze dobře postaveného brankáře Kostúra. Poté si Hanzl vyjel z rohu kluziště až před branku, puk nakonec dotlačil i za brankovou čáru, ale rozhodčí dříve přerušili hru, takže branka nemohla být uznána. Hosté se ukázali až v 10. minutě, kdy Pulpán využil zaškobrtnutí Kubáta a dostal se až do střelecké pozice. Franěk ale jeho pokus lapil. Poté na Dudu zívala prázdná branka, ale jeho bekhendový pokus na poslední chvíli stačil holí zblokovat Stříteský, první třetina tak skončila bez branek.

Ve 23. minutě se hosté ujali vedení, když Pulpánovu střelu od modré tečoval před brankou Frolík. Za necelé tři minuty však bylo vyrovnáno. Hübl přenechal puk Lukešovi, který se trefil přesně do horního rohu hostující branky. Ve 32. minutě Hanzl našel před brankou Martynka, jenž střelou z první poslal Vervu do vedení. Z něj se ale domácí radovali pouhých 38 vteřin. O vyrovnání se postarala největší hvězda Pirátů Michael Frolík.

Do závěrečné části vstoupili lépe hosté. Ve 44. minutě se ujali vedení a opět se o to postarala jedna ze dvou chomutovských posil z NHL. Frolík tak završil hattrick. Litvínovští poté vrhli všechny síly do útoku, ale dlouho se nemohli prosadit a nepomohla jim ani téměř čtyřminutová přesilová hra. Nakonec se ale domácím podařilo vyrovnat, v 57. minutě se krásně trefil Baláž. O 16 vteřin později byl v úniku faulován Zálešák a rozhodčí nařídili trestné střílení, které ale exlitvínovský forvard neproměnil. Když se v závěru neprosadil nikdo z trojice Trávníček, Martynek, Ručinský, dospělo utkání do prodloužení. V nastavení rozhodl o výhře hosté ranou od modré Mrázek.

HC Verva Litvínov - Piráti Chomutov 3:4 v prodl. (0:0, 2:2, 1:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 25. Lukeš (V. Hübl, Brejčák), 32. Martynek (Hanzl, Holub), 57. Baláž (Rapáč) - 23. Michael Frolík (Pulpán, Hřebejk), 33. Michael Frolík (Hřebejk, Pulpán), 44. Michael Frolík (Hřebejk), 63. Mrázek (Kraft). Rozhodčí: Souček, Kalivoda - Lhotský, Jiří Svoboda. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:1. Diváci: 7 000 (vyprodáno).

Litvínov: Franěk - Posmyk, Kubát, Stříteský, Holub, Gula, Zeman, K. Černý, Brejčák - Majdan, V. Hübl, Lukeš - Martynek, Hanzl, Trávníček - Baláž, J. Černý, Ručinský - Kubinčák, Martin Frolík, Rapáč. Trenéři: V. Jeřábek a Rosol.

Chomutov: Kostúr - Jurčina, Pulpán, Rýgl, Bartejs, Palin, Mrázek, Rutta, Lučka - Michael Frolík, Kraft, Hřebejk - Duda, V. Polák, Důras - D. Hruška, Zálešák, Hrabák - Lušňák, Sikora, Hromas. Trenéři: J. Doležal st. a Antonik.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy