Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Frolík o hattricku proti Litvínovu: Můj nejlepší zápas

Litvínov (Mostecko) - Angažování hokejového útočníka Michaela Frolíka se Chomutovu zatím hodně vyplácí. Útočník Chicaga je aktuálně nejproduktivnějším hráčem Pirátů, přestože za nováčka extraligy odehrál jen osm zápasů. Nejvýrazněji o sobě dal vědět ve včerejším souboji v Litvínově, kdy svým prvním hattrickem v extralize výrazně pomohl k zisku bodů. Zápas byl pro něj o to specifičtější, protože za Chemiky hrál jeho bratr Martin.

Michael Frolík
zdroj: čtk autor: Libor Zavoral

Souboj Chomutova a Litvínova se v extralize odehrál po 38 letech a sledoval jej vyprodaný Stadion Ivana Hlinky. "Bylo to velké derby, výborná kulisa, diváci hnali dopředu oba týmy. Zkrátka super. Je to něco jiného než v Americe. Bylo to prostě paráda," řekl Frolík po zápase, který Chomutov vyhrál 4:3 v prodloužení.

Reprezentační útočník má aktuálně na kontě už devět branek, ke kterým přidal i tři asistence. Ještě v pondělí tvrdil, že se stále na ledě necítí ideálně, dnes už byl spokojený. "Mám i trošku štěstí, že mi to tam napadalo. Je ale pravda, že dnes jsem se cítil nejlépe. Vydržel jsem celý zápas naplno bruslit. Každý zápas je ale jiný a já se snažím v každém zlepšovat," uvedl čtyřiadvacetiletý útočník.

V prestižním derby bylo znát, že ani jeden tým nechtěl prohrát. Skóre se přelévalo z jedné strany na druhou a hosté měli za stavu 3:3 v 58. minutě šanci rozhodnout. Miroslav Zálešák ale trestné střílení, které bylo nařízeno šestnáct sekund po domácím vyrovnání, neproměnil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov - Chomutov

"To, že Litvínov srovnal, byla velká škoda. Mohlo to ale dopadnout jakkoliv. Pak jsme hráli v oslabení, měli trestné střílení... Nakonec jsme rádi, že jsme to urvali v prodloužení," popsal Frolík divoký průběh závěrečných minut.

Zápas byl pro něj specifický i v tom, že poprvé v kariéře nastoupil proti svému staršímu bratru Martinovi, který hraje za Litvínov. Na ledě se ale potkali jen několikrát: zatímco Michael nastupoval v elitní formaci, Martin hrál ve čtvrté litvínovské.

"Pár střídání jsme tam byli spolu, ale stihli jsme se jen pozdravit. Na velké debaty nebyl čas, probereme to dnes u večeře. Přijeli nám rodiče, takže půjdeme celá rodina. Za ty tři góly asi vyjde placení na mě," dodal s úsměvem Frolík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články