Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Frodl čtyřiceti zákroky vynuloval Vary, Plzeň vyhrála západočeské derby 2:0

Plzeň porazila v dohrávce 7. kola extraligy Karlovy Vary 2:0. "Indiáni" ovládli třetí západočeské derby v sezoně díky brankám Sebastiána Maláta a Filipa Suchého. Dominik Frodl se zaskvěl čtyřiceti zákroky a udržel první čisté konto v sezoně. Hosté nebodovali již počtvrté v řadě.

Záhy mohl otevřít skóre Flek, jeho pokus z bezprostřední blízkosti ale plzeňský gólman Frodl zastavil.

Poté se osmělili také domácí, přestože je v první třetině brzdila nedisciplinovanost. Hosté ale promarnili tři přesilové hry a v 11. minutě udeřili z rychlého brejku indiáni.

Kracík ideální přihrávkou připravil premiérový gól v nejvyšší soutěži Malátovi. Další šanci Suchého zlikvidoval gólman Karlových Varů Habal.

"Kdybychom dali na začátku první třetiny gól z jedné ze tří přesilovek, tak by se zápas vyvíjel možná jinak. Tam se dnes lámal chleba. Tam jsme nastoupili s naším dobrým pohybem a šancemi jsme si řekli o přesilovky. Pak soupeř ty naše chyby potrestal," řekl brankář Vladislav Habal, který nastoupil poprvé po návratu do Karlových Varů po čtyřletém působení na Slovensku.

Ve 14. minutě se zaskvěl i Frodl, který pravým betonem vytlačil do levé tyče bekhendové zakončení Hladonika, jenž se před branku protáhl z levé strany.

"Měli jsme strašně šancí. Dominik Frodl tam vychytal fantastické šance. Momentálně se trápíme v koncovce. Šance máme. Když budeme takhle pokračovat dál, věřím, že se smůla přetrhne a začneme dávat góly," uvedl Habal.

Na začátku prostřední části Flek nepřekonal forhendovým blafákem samostatný únik a za chvíli na druhé straně ve stejné situaci neuspěl ani Lang.

Ve 26. minutě při přečíslení dva na jednoho po přesné přihrávce Kohouta nepřehodil Koblasa levý Frodlův beton.

V polovině utkání se Koblasa objevil v další gólové šanci, tentokrát neskóroval nekrytý z mezikruží. Poté pykal na trestné lavici explzeňský Pulpán a domácí udeřili.

Po Gulašově vybídnutí zvýšil Suchý ranou bez přípravy z pravého kruhu na 2:0 a indiáni využili hned svou první přesilovku.

"Bylo to těžké utkání. Jsem šťastný, že jsme navázali na vyhrané utkání z Olomouce. Jsme spokojení s tím, že jsme to zvládli," zhodnotil autor nakonec vítězné trefy Sebastian Malát průběh regionálního derby, přestože si jeho význam nepřipouští.

"Je to pro mě jako každý jiný zápas. Neprožívám to. Jsem hlavně rád, že jsem to dnes konečně gólově prolomil a mám to za sebou. Snažím se makat a doufal jsem, že mi to tam konečně někdy padne. Dnes to byl ten osudový den," oddechl si po prvním extraligovém gólu ve svém 40. utkání osmnáctiletý plzeňský odchovanec.

Hosté se snažili ve třetí třetině o kontaktní gól, ale nevycházela jim hra v početních výhodách. Paradoxně největší příležitost si připravil Černoch v oslabení ve 45. minutě.

Domácí mohli rozhodnout z několika brejků vedených aktivním Gulašem, Čerešňák však pět minut před sirénou na brankovišti Habala nepřekonal.

Při hře bez brankáře v dobré pozici Beránek neprostřelil Frodla a Kracík trefil prázdnou branku po vypršení času.

HC Plzeň - Energie Karlovy Vary 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 11. Malát (Kracík, Stach), 35. F. Suchý (Gulaš, Jiříček). Rozhodčí: Mrkva, Obadal - Lederer, Rožánek. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:0.

Plzeň: Frodl - Čerešňák, Budík, Stříteský, V. Lang, Jiříček, L. Kaňák, Vráblík - Gulaš, Kodýtek, M. Lang - Pour, F. Suchý, Stach - Malát, Kracík, P. Straka - Eberle, F. Přikryl, Rob. Trenér: Čihák.

Karlovy Vary: Habal - M. Rohan, Šenkeřík, Graňák, Weinhold, Pulpán, L. Zábranský ml., D. Mikyska - Flek, Hladonik, T. Mikúš - O. Beránek, Skuhravý, Vondráček - Kohout, Černoch, Koblasa - M. Zabloudil, Osmík, Redlich. Trenér: Pešout.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články