Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Francouz: Vyhrát s nulou v Třinci je jako sen

Třinec – Ani jeden zásah nedovolil třineckým střelcům litvínovský brankář Pavel Francouz a položil základ vítězství Vervy 2:0. Třiadvacetiletý brankář uhájil čistý štít v extralize podruhé během dvanácti dnů. "Vyhrát v Třinci s nulou je něco jako splněný sen. Víme, jakou mají ofenzivní sílu," radoval se v rozhovoru s novináři brankář, který v utkání zlikvidoval 36 střel.

Pavel Francouz
zdroj: ČTK autor: Zavoral Libor

Málem se sice opakovala nedávná historie, když Francouz v utkání s Chomutovem o čisté konto přišel osm vteřin před koncem. I v utkání s Třincem napnul síťku 25 sekund před závěrem Varaďa, ale jeho aktivní úder rukou byl čitelný i z velké dálky. "Byl jsem si jistý, že to bylo rukou, a spíše jsem se bál, ať to rozhodčí nějak špatně neposoudí. Ale já viděl na sto procent, že to bylo rukou, a byl jsem v klidu. Byla by to smůla. Chybělo ještě půl minuty a mohlo to být ožehavé, ale jsem rád, že to rozhodčí posoudili tak, jak měli," řekl Francouz.

Litvínov se po trenérské výměně mění k nepoznání. Za šest utkání dostal pod Radimem Rulíkem s Miloslavem Hořavou jen osm gólů a na tak nízká čísla nejsou na severu Čech vůbec zvyklí. "Já těm systémům moc nerozumím. Pro mě je to pořád stejné, já stojím v bráně. Ale něco se změnit muselo, protože vyhráváme na dva góly. Gólů obecně dostáváme málo a je to na výsledcích vidět," řekl Francouz.

Litvínov v posledních šesti zápasech pod novými kouči pokaždé zabodoval. A s Třincem uhlídal největší třinecké hvězdy Polanského s Adamským, kteří v poslední době dávají a připravují góly pravidelně. "My jsme se na Třinec soustředili jako celek. Nemá cenu rozebírat dva hráče, když tam mají dalších šest stejně dobrých. Je třeba hrát proti Třinci jako celku a nám se to dnes podařilo," řekl Francouz.

Litvínovský gólman se před dvěma lety v Třinci mihl, ale jeho kratičké působení skončilo čtyřicetiminutovým intermezzem v duelu s Libercem, ve kterém byl po čtvrtém gólu střídán. "Pamatuju si na to. Nebyl to šťastný moment, ale je to součást života a kariéry. Za těch čtrnáct dnů jsem kluky stačil poznat, ale dneska je to pro mě normální zápas. Není to tak, jako když jedu do Plzně, kde jsem chytal odmalička," řekl Francouz. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články