Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Forman zazářil třemi body a podpořil parťáka Chlapíka: Na olympiádu patří

Jubilejní zápas mu stejně jako týmu nevyšel, ale hned následující 501. v dresu Sparty stál ze strany Miroslava Formana za to. Hokejisté Sparty dokázali potřetí v řadě porazit Hradec Králové a třemi body za dva góly a asistenci se na tom podílel zkušený útočník Forman. Jednatřicetiletá opora Pražanů si po utkání pochvalovala, že se domácí drželi stanovené taktiky a proti dosavadnímu lídrovi soutěže podali dobrý výkon.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta Praha – Hradec Králové

Klíčová podle Formana byla trpělivost. "Občas mi přijde, že chceme zápas urvat ofenzivní silou a pak děláme chyby vzadu. Teď jsme byli trpěliví a vyplatilo se," uvedl Forman, který odehrál 501. zápas v dresu Sparty. Při jeho jubileu Pražané po nevýrazném výkonu prohráli s Českými Budějovicemi. "Ne každý zápas vyjde, ale výkon byl špatný. Dnes jsme to napravili, ale není to o jednom zápase. Poztráceli jsme v sezoně hrozně moc bodů a musíme najet na vítěznou šňůru a co nejlépe se připravit na play-off," řekl.

Forman se při absenci Vladimíra Sobotky posunul do elitní formace k Janu Buchtelemu a nejproduktivnějšímu hráči soutěže Filipu Chlapíkovi. Souhru si pochvaloval. "Filip je za mě nejlepší hráč v extralize, je to strašně znát a hraje se s ním výborně. Nebudu ho ale hodně chválit, pak by byl na hrušce. Ještě více, než je," smál se Forman.

I proto jej překvapilo, že Chlapíka vedení reprezentace nezařadilo do současné olympijské nominace. "Myslím si, že tam patří. Jak jsem řekl, myslím si, že je v extralize nejlepší. Nejen body, ale je nesmírně platný. Je nepříjemný, silný," uvedl Forman.

Vedle Sobotky v sestavě domácích chybělo dalších pět hráčů oproti předešlému utkání. "Vypadlo dost výborných hráčů, ale na druhou stranu máme široký kádr a kluci, kteří přišli, je výborně zastoupili," řekl Forman.

Spartě chyběli i hlavní trenéři. Miloslav Hořava je v rekonvalescenci po operaci kolena, Josefa Jandače vyřadila nemoc. "Když není hlavní trenér, tak je to vždy znát. Myslím si ale, že Petr Ton (sportovní ředitel) a Tomáš Hamara (asistent trenéra) je výborně zastoupili, šlapalo to," řekl Forman.

Vzhledem k pandemii koronaviru musí s podobnými absencemi počítat všechny týmy. "Virózy jsou tady a musíme se s tím nějak poprat. Je dobře, že máme široký a kvalitní kádr. Na to, že by se mohla nějak přerušovat liga, nemyslíme. Soustředíme se na další zápasy a doufáme, že se budou hrát," dodal Forman.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články