Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Forman: Pauza nám pomohla, šli jsme do toho s čistou hlavou

Praha - Hokejisté Sparty zapomněli na strasti, s nimiž opouštěli extraligu před poslední reprezentační pauzou. Porážky v Olomouci a se Zlínem s celkovým skóre 1:9 nechali za sebou, suverénně vyprovodili výsledkem 5:0 Vítkovice a zajistili si tak o něco klidnější vánoční svátky.

Miroslav Forman (uprostřed) se raduje z gólu do sítě Vítkovic
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Sparťané se shodovali, že jim hodně pomohla přestávka pro Channel One Cup. "Byli jsme na tom možná trošku špatně psychicky po těch dvou posledních zápasech, ale teď před zápasem už to na nás nebylo vůbec nijak znát, že se nám ty zápasy nepovedly. Šli jsme do toho s čistou hlavou," řekl útočník Miroslav Forman.

Zápas se vyvíjel velmi jasně jedním směrem. "Od začátku jsme měli navrch; v bruslení a i ve všech dalších činnostech hry. Ani jednou jsme nepolevili, a i proto to takhle dopadlo," uvedl Forman, jenž si připsal druhý gól v sezoně, ale přidal i chytrou nahrávku před trefou Daniela Přibyla na 3:0.

"Pořád jsem tu ale hlavně od toho, abych do toho šel a případně se popral, kdyby něco nastalo, abych dohrával souboje a hrál důrazný hokej. To je moje role. Když přidám nějaký gól, to je něco navíc," prohlásil Forman.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta Praha - Vítkovice

Právě třetí gól považoval pětadvacetiletý forvard za zlomový. "Jen tam jsme snad trochu polevili těch prvních pět minut druhé třetiny, ale hned jsme se do toho dostali nazpátek a pak už to bylo v naší režii. Ten gól na 3:0 byl důležitý," přitakal Forman.

Zaskakoval v první útočné formaci, po delší době si tak mohl užít více prostoru na ledě. "Po nemoci, co jsem měl, jsem se do toho trošku špatně dostával, ale teď tohle byla pro mě šance ukázat, že hokej hrát umím. Jsem proto moc rád, že se ten zápas povedl," netajil se Forman.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články