Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Flek odmítl Spartu a v Kometě může zaplnit místo ve formaci po Muellerovi: Je tady neskutečný tým

Poprvé od bronzového mistrovství světa ve Finsku obul brusle útočník Jakub Flek, který odmítl nabídku Sparty a po devíti extraligových sezonách vyměnil karlovarský dres za brněnský. Podpis dvouleté smlouvy v Kometě bere jako výzvu a věří, že s Brnem bude bojovat o extraligový titul.

"Brno mělo a má vždy ty nejvyšší cíle, to byl ten důvod, proč jsem sem přestoupil. Věřím, že se Liborovi Zábranskému podařilo poskládat mančaft, který má na to, aby vybojoval titul," řekl český reprezentant po prvním tréninku v novém prostředí.

Během uplynulé sezony dostal Flek nabídku ze švýcarského Klotenu, jemuž měl od Vánoc pomoci k postupu z druhé ligy. "Nakonec z toho sešlo, Vary mě nepustily, Kloten nakonec postoupil i beze mě a tak z toho nic nebylo," popsal útočník, který letos na Štědrý den oslaví třicáté narozeniny.

Ještě před bronzovým mistrovstvím světa byl jeho přestup do Švýcarska znovu ve hře, ale ani na druhý pokus to nedopadlo. "V té době už jsem byl v kontaktu s Liborem Zábranským a dohodli jsme se na angažmá v Brně," vysvětlil Flek.

Kromě brněnské nabídky řešil ještě možnost setrvat ve Varech a také přestoupit do Sparty. "Sparta padla, protože se v ní rozhodl zůstat David Tomášek, ale to nebylo úplně to hlavní. Se všemi týmy jsem vedl celkem dlouhá jednání. A nejvíc ze všech se mi zamlouvala brněnská vize pana Zábranského. Proto jsem se tak rozhodl," dodal.

Flek nenašel v Brně jen nové tváře. "S řadou kluků se znám dlouhá léta, Martin Zaťovič mě před mnoha lety uváděl do extraligového týmu ve Varech, kdy on byl za hvězdu a já přicházel z juniorky," vzpomínal. Jeho příchod by měl v prvním útoku vedle Zaťoviče a Petra Holíka zacelit mezeru po Američanovi Peteru Muellerovi, který odešel do Vítkovic. "To je otázka pro trenéra, já bych si se Zaťou a Holasem rád zahrál, byla by to pro mě velká čest," řekl Flek.

Letní přípravu absolvoval individuálně, doléčoval drobné šrámy a teprve dnes naskočil na led. "Teď jsem na to vlítnul a moc se těším na nové spoluhráče. Libor Zábranský tady postavil podle mě neskutečný tým. Bude na nás velký tlak, ale s tím se musíme vyrovnat. Já jsem za touto výzvou šel záměrně a moc se na ni těším," zopakoval Flek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články