Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Filippi: Vyhrát bodování je pro mě velká pocta, opravdová sezona ale začíná až ve středu

Liberecký útočník Tomáš Filippi ovládl poprvé v kariéře bodování hokejové extraligy. Jak uvedl v rozhovoru s novináři, osobní triumf vnímá jako velkou poctu, ale sezonu chce hodnotit až po play-off. Teprve až ve středu se startem vyřazovacích bojů totiž podle něho začne naplno.

Tomáš Filippi
zdroj: ČTK/Profimedia autor: Radek Petrášek

Zástupce kapitána libereckých Bílých Tygrů díky třem asistencím pomohl k dnešní výhře 6:3 na ledě Plzně a v součtu 25 gólů a 38 přihrávek zaznamenal celkem 63 kanadských bodů. O jediný bod nechal za zády třineckého Martina Růžičku a poprvé dosáhl na nejcennější individuální trofej domácí nejvyšší soutěže.

"Je to pro mě rozhodně velká pocta, myslím si, že jak pro kluky, tak pro mě určitě. Ale všichni víme, že opravdová sezona začíná až ve středu, a na to jsme se soustředili i v dnešním zápase," prohlásil skromně jednatřicetiletý centr prvního útoku Severočechů.

O svém konečném vítězství v produktivitě se rodák z Rychnova nad Kněžnou dozvěděl stejně jako spoluhráč a nakonec nejlepší střelec extraligy Jakub Rychlovský až v šatně po utkání.

"Trenér a všichni kluci nám gratulovali hned po zápase, tak jsme věděli, že už to máme. Je to krásné. Velká pocta, za kterou jsme oba dva rádi, ale já jsem rád dnes hlavně za to, že jsme vyhráli," vracel se stále k týmovému úspěchu zajišťujícímu sedmé místo po základní části český reprezentant, jenž během ročníku těžil ze souhry s kanonýrem Rychlovským.

"Dneska nám to klaplo a celosezonně nám to dobře fungovalo, jsem za to moc rád. Budu se opakovat: teď začíná ta hlavní fáze sezony a doufám, že to takhle bude pokračovat," přál si Filippi.

"Uvidíme, jak se budeme bavit po sezoně, ale když se budeme bavit konkrétně o bodech, tak to byla moje životní sezona. Nikdy jsem jich tolik nenasbíral. Měl jsem tu čest se prohánět s Martinem Růžičkou, což je pro mě ohromný úspěch. Ale celkově uvidíme, ještě sezona nekončí," dodal Filippi.

V předkole play-off čeká Bílé Tygry hned ve středu Olomouc. Lídr Liberce varoval před opakujícím se výpadkem svého týmu ve třetí dvacetiminutovce.

"Opravdu se už musíme na tu třetí třetinu soustředit. Nemělo by se nám stávat, abychom dostali takhle tři góly. To je velká škoda," připomněl Filippi tři inkasované branky od jasného vedení 6:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články