Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Fanoušci Motoru pískali na Jágra. Nejsem zákeřný hráč, řekla legenda k nezaviněné srážce

Kromě dvougólového střelce Tomáše Redlicha byl hlavní postavou zápasu 4. kola prolínací soutěže mezi Českými Budějovicemi a Kladnem. Jaromír Jágr přispěl k druhé výhře Rytířů v řadě prvními body v baráži, když vstřelil gól a navrch přidal i asistenci u kontroverzní čtvrté trefy Andreho Lakose. Právě tahle situace rozlítila domácí příznivce Motoru, kteří museli strávit další porážku od prvoligového konkurenta po výsledku 3:4.

Jaromír Jágr v utkání proti Českým Budějovicím
zdroj: hcmotor.cz autor: Pavel Kacerovský

Po gólu v základní části první ligy a dvou trefách v play-off se Jágr konečně dočkal i v baráži. První zářez si slavná osmašedesátka připsala až ve čtvrtém souboji o extraligu, o to cennější ale byl. Když se v osmé minutě prosadil střelou švihem z mezikruží, zvyšoval už na 2:0. Rytíři se uklidnili a mohli se soustředit na obranu. Naopak Motor dva rychlé zásahy srazily a dlouho se nemohl dostat do zápasu.

"Start jsme měli výborný. Myslím si, že jsme hráli výborně do stavu 4:0, pak se něco stalo. To byl katastrofální výkon. Díkybohu, že se nám to podařilo udržet. Soupeř tam měl ještě další dvě přesilovky pět na tři. Oslabení jsme sehráli výborně a 'Ciky' (brankář Cikánek) zachytal zase skvěle. Musíme zapomenout na to, jak jsme dokončili ten zápas, a musíme začít příští zápas lépe. Aspoň tak, jako dneska," uvedl Jágr.

Českobudějovičtí fanoušci byli po svižném začátku z kladenské strany ještě v klidu. Rozlítila je až situace, po které hosté odskočili na průběžný výsledek 4:0. Jágr se srazil u mantinelu v útočném pásmu se Žigou Pavlinem, přičemž domácí obránce zůstal ležet na ledě. Rozhodčí hru nepřerušili, naopak Rytíři pokračovali v akci a po ose Jágr–Zikmund–Lakos se radovali v duelu počtvrté.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 4. kola baráže České Budějovice - Kladno

Jakmile hlasatel oznámil druhého autora gólové asistence, spustil se ohlušující pískot. "Já jsem se otáčel a vůbec nevím, co se tam stalo. Myslím si, že mi najel do hokejky, protože jak do mě najel, tak upadl. Jestli mě chtěl trefit, já vůbec nevím. Měl jsem tam puk na noze a někdo na mě letěl. A jak jsem se otáčel a hrál jsem to, tak jsem ho pravděpodobně trefil hokejkou, ale já nevím," řekl po utkání kladenský útočník.

Jágra reakce příznivců Motoru nemrzely. "Je to jejich názor. Já nejsem hráč, že bych byl zákeřný, to vůbec. Ten hokej není zas tak důležitý, abych někomu úmyslně ublížil," dodal k nešťastnému incidentu.

Tytéž projevy diváků se opakovaly i v situacích, kdy se Jágr dohadoval se sudími ve třetí třetině. Kladenští se totiž dopouštěli v druhé polovině utkání zbytečných faulů, které rozdmýchávaly atmosféru. Do projevů frustrace a povzdechů domácích fanoušků z promarněných šancí jejich oblíbenců se vkrádaly také nenávistné pokřiky na hostující hráče.

Přitom to vypadalo, že Jágr po pouhých dvanácti odehraných minutách v první třetině už do dalšího průběhu zápasu nezasáhne. Legendární hráč odešel do kabin a nebylo jisté, zda se vrátí. Na druhou část už ale byl hrající majitel kladenského klubu připraven a po snížení domácího Jakuba Doktora na 1:4 mohli s Plekancem přidat pojistku, ale nedali.

"Zbytečně jsme je dostali do hry jejich prvním gólem. Do té doby jsme to měli pod kontrolou, měli jsme spoustu šancí dva na jednoho, jeli jsme i sami na bránu, nic z toho jsme nedali a pak najednou jsme jim nechali dát gól. Soupeř samozřejmě neměl co ztratit, nechali jsme se zbytečně vyloučit, dali gól a to je nakoplo," přemítal nespokojeně Jágr.

Motor rázem ožil, ale vyrovnat přes závěrečný tlak už nestihl. Rytíři tak v tabulce odskočili Českým Budějovicím na rozdíl čtyř bodů.

"V baráži nemůžeš být spokojený, dokud neskončí. Je to hrozně únavná soutěž. Je to fakt o fyzičce. Tam jde o to, že v únavě musíš i trénovat. Záleží také na tom, jak to mužstvo pojme. V tom si myslím, že měly Pardubice výhodu, že měly tři, čtyři měsíce se na to dobře fyzicky připravit. V posilovnách, na ledě. Na těch zápasech (v sezoně) jim moc nezáleželo. Je vidět, že k tomu (baráži) přistoupily perfektně. Měly výborný nástup v prvních třech zápasech, je to opravdu v té fyzičce," zhodnotil Jágr úvod náročné soutěže, která má za sebou první třetinu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články