Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Extraligu čekají dohrávky. Na programu je poslední východočeské derby i souboj o osmé místo

Hokejovou extraligu čeká posledních pět kol základní části, ještě předtím jsou ale na řadě dohrávky. V závěrečném čtvrtém utkání na sebe narazí východočeští rivalové, Pardubice ztrácí na Hradec Králové sedm bodů. Další body do sbírky se pokusí přidat Třinec, který jede do Zlína. V souboji o osmé místo se zase utká Kometa s Karlovými Vary. Přímý přenos utkání Hradec Králové – Pardubice sledujte na programu ČT sport a webu ctsport.cz od 17:00.

Poslední východočeské derby základní části

Hradec Králové a Pardubice čeká dohrávka 6. kola. Utkají se znovu po šesti dnech. "Určitě to bude vyrovnaný zápas. Pardubice mají kvalitní tým, což se ukázalo už v tom posledním utkání v Pardubicích, kde jsme zbytečně přišli o body. Teď si je budeme chtít vzít zase zpátky," připomněl obránce Michael Gaspar těsnou porážku 3:4.

Dynamo vyšlo dvakrát za sebou bodově naprázdno a inkasovalo za tu dobu celkem devět branek. "Musíme přepnout na play-off režim a dívat se dopředu. Budeme tam chtít vyhrát a navázat na nedávnou výhru ze vzájemného utkání. Chceme si před play-off zlepšit náladu a ideálně do něj jít s vítěznou šňůrou," prohlásil brankář Milan Klouček.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové – Sparta

Kometa se utká s Karlovými Vary o osmou příčku

Stejné kolo budou kompletovat i tabulkoví sousedé Brno a Karlovy Vary. Na západě Čech prohrála Kometa 17. února na nájezdy, v úterý se v případě výhry po 60 minutách bodově na soupeře dotáhne. Pokud oba týmy skončí na současné osmé a deváté příčce, změřily by síly i v předkole play-off.

"Pro nás jsou teď podstatné výkony a ty mají vzrůstající tendenci. Hráči k zápasům přistupují velmi zodpovědně, proti Varům se musíme vyvarovat chyb, které jsme u nich dělali," řekl asistent trenéra Jan Zachrla po vítězství v Plzni (1:0).

Třinec se představí na ledě Zlína

Zlínští půjdou do dohrávky 5. kola s vědomím, že definitivně ztratí jakoukoliv naději na postup do play-off, pokud získají o dva body méně než Olomouc v duelu proti Litvínovu. Na pozici pro play-off chybí Beranům 13 bodů, k mání jich je maximálně 18. Teoretická naděje tak stále žije a drží se jí i hráči v kabině. "Říkám to za všechny –⁠ pokud je to možné, tak to nevzdáváme," řekl útočník Jakub Šlahař.

Třinec jako první tým v soutěži pokořil hranici sta bodů a na ledě předposledního Zlína je i vzhledem k momentální formě vysokým favoritem. "Chceme pokračovat v tom, co se nám dařilo v posledních kolech i naposledy v neděli v Liberci. Být organizovaní, důslední, využívat příležitosti," prohlásil trenér Marek Zadina.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín – České Budějovice

Mladá Boleslav stále drží třetí místo

Vítkovice v dohrávce 7. kola hostí Mladou Boleslav. Ostravané vyhráli pět z posledních šesti zápasů a oprášili ještě šanci na umístění v první osmičce. Proti Středočechům, které porazili v pátek na jejich ledě 2:1, chtějí udělat další krok za tímto cílem.

"Zase stačí připomenout jméno klubu; jsou to opravdu bruslaři s dobrým pohybem a kvalitou. Já se ale i tentokrát budu opakovat, hrajeme doma a domácí zápasy bychom měli vyhrávat," řekl trenér Vítkovic Miloš Holaň.

Mladoboleslavští v neděli zabrali a stále drží lichotivou třetí příčku. "Musíme teď formu neustále navyšovat, abychom byli v play-off co nejlepší. Postavení v tabulce sice v hlavách nemáme, to by bylo svazující, ale určitě bychom se do té čtyřky chtěli dostat," ujistil útočník Oscar Flynn.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Olomouc – Mladá Boleslav

Bílí Tygři hostí poslední Motor, Olomouc se může přiblížit Litvínovu

K 7. kolu se vztahuje i duel Liberce s posledními Českými Budějovicemi. Bílé Tygry čekají dva zápasy ve dvou dnech. V úterý si dají repete s Jihočechy, na jejichž ledě vyhráli v pátek 5:2, hned ve středu se pak představí v dohrávce 10. kola v Plzni. Severočeši drží čtvrté místo o jediný bod před Hradcem Králové.

"Máme nabitý program, je to ale pro všechny týmy stejné. S Českými Budějovicemi musíme navázat na páteční výkon, kdy jsme je na jejich ledě porazili a byli lepším týmem. Naším jednoznačným cílem je tříbodový zisk," prohlásil obránce Ronald Knot.

Jihočeši utnuli sérii pěti porážek vítězstvím 3:2 ve Zlíně. Na třinácté Berany mají díky tomu opět jen šestibodové manko.

Dohrávka 19. kola svede dohromady Olomouc a Litvínov. Olomouc překvapivou výhru ze Sparty nezhodnotila a nedělní neúspěch s Mladou Boleslaví se pokusí opět v domácím prostředí odčinit v úterý. "Musíme být efektivnější. Herně to nebylo špatné, ale když se zápas lámal, neproměnili jsme šance," řekl olomoucký kouč Jan Tomajko.

Jedenáctý Litvínov má na dvanácté Hanáky k dobru pět bodů. I díky tomu, že v neděli ukončil výhrou 3:1 v Pardubicích sérii čtyř porážek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články