Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Extraligové play-off startuje naplno. Do akce už jdou i nejlepší mužstva v základní části

Pardubice a Vítkovice, dva nejlepší týmy v základní části, vstupují do play-off. Dynamo, které v dlouhodobé fázi triumfovalo, vyzve Olomouc. Rideru čeká souboj s Kometou Brno, dalším úspěšným celkem z předkola. Přímý přenos utkání Vítkovice – Brno sledujte od 16:40 na ČT sport a ČT sport Plus.

Pardubice potvrdily roli největšího favorita dle předsezonních odhadů ziskem Poháru Jaroslava Pouzara. Jejich hlavním cílem je však mistrovský titul.

A na této cestě se podobnými predikcemi nechtějí vůbec zaobírat. "Favorit v žádném případě. Pokud bychom měli takhle přemýšlet, tak je to cesta do pekel. Favorit je každý, kdo do play-off postoupí. Liberec, Hradec, Třinec, Sparta, Brno – to jsou všechno strašně silná mužstva. Kdokoli chytne formu, může kohokoli porazit," zdůraznil kouč Radim Rulík.

Je nám líto, video expirovalo.
Darina Vymětalíková o vrcholu hokejové sezony

Dynamo od chvíle, co mělo jistotu, že ho nikdo v tabulce nepředběhne, získalo ze čtyř utkání jediný bod. "Jak nebyl z naší strany stoprocentní výkon, tak to bylo hned znát. A myslím, že jsme zaslouženě prohrávali. Byl to pro nás pro všechny jasný vzkaz, že pokud na ledě nenecháme všechno, co se týče systému a nasazení, a nebudeme působit jako tým, tak to bude s každým strašně těžké. Takhle bychom neuspěli, a to můžeme mít v sestavě jakákoli jména," varoval Rulík.

"Každý ví, o co jde a o co hrajeme. Po základní části jsme udělali čáru, protože je vlastně jedno, jak skončíte. Je to vidět i v předkole, že je jedno, jestli jste první, desátý nebo dvanáctý. Zápasy jsou vyrovnané. Začíná se od nuly a musíme se dobře nachystat. Půjdeme do utkání, abychom ten druhý tým porazili, a je úplně jedno, jestli jsme favorit, nebo outsider. Prostě jdeme vyhrát. Je jedno, na koho narazíte – když chcete dojít daleko, musíte vyhrát čtyřikrát proti každému," doplnil útočník Lukáš Sedlák.

Hanáci během sezony mnohokrát prokázali, jak houževnatým soupeřem jsou. Pardubice dokázali ve vzájemných soubojích jednou porazit. "Rádi bychom využili jejich delší herní absenci. Bude to ještě o úroveň náročnější, ale důkladně se přichystáme," ujistil zkušený brankář Branislav Konrád, jenž uzavřel sérii předkola proti Karlovým Varům čistým kontem.

V měření sil s Energií nebyla pro Kohouty překážkou ani marodka. "Provázela nás celou sezonu. Sice teď máme taky tři nebo čtyři zraněné, ale byly zápasy, kdy nás bylo zraněných i čtrnáct, což je neskutečné. Nikdy jsem to nezažil. Do konce prosince jsme hráli výborně, chvílemi jsme byli i třetí, jenže pak to šlo dolů. Nyní jsme se ale nastartovali a v play-off jsme zase úplně jiný tým," podotkl útočník Jan Bambula.

Vítkovicím se na Brno letos daří

Vítkovice prohrály v polovině října s Kometou úvodní souboj obou celků v sezoně, pak už jí ale nepřenechaly ani bod. "Soupeře jsme si nevybírali, čekali jsme na to, kdo na nás vyjde. Je to Kometa. Od chvíle, kdy to víme, jsme začali pečlivě pracovat, ať se připravíme zodpovědně na celou sérii," uvedl trenér Miloš Holaň.

Pro Ostravany bude – podobně jako pro Pardubice – důležité naskočit zpět do zápasového tempa. Oba týmy hrály naposledy v neděli 5. března. "Jdeme krok po kroku. Každá série bude velice náročná. Je to už souboj osmi nejlepších mužstev. Každý soupeř má svou kvalitu, každý duel bude na krev, jak už to v play-off bývá," odtušil Holaň. "Rozhodovat budou detaily a já doufám, že budou na naší straně," přál si.

Kometa vzala postup přes Mladou Boleslav nakonec jako "povinnost" a teď se naplno soustředí na Vítkovice. "V této fázi soutěže si už nevyberete, tady jsou jen silní soupeři. Vítkovicím vyšla skvěle základní část a mají vysoké ambice," shrnul asistent trenéra Brna Jaroslav Modrý.

Jeho mužstvo jede do Ostravy kompletní a Modrý očekává poněkud jiný hokej, než hrála Kometa proti Bruslařům. "Ve Vítkovicích je menší led, což vyhovuje fyzickému pojetí jejich hry. Bude to hodně o osobních soubojích a hře s pukem," dodal Modrý, podle něhož disponují Vítkovice řadou rozdílových hráčů v čele s Peterem Muellerem, který hrával právě v Brně.

"Je na nás, abychom hráli jako tým a jejich přednosti eliminovali, oni mají těch zbraní víc, hokej není černobílý a bude záležet na našich schopnostech, jak se s tím vypořádáme," konstatoval Modrý. Věří také, že mužstvu pomohla i čtyřdenní pauza mezi zápasy. "Kluci si vyčistili hlavu, odpočinuli si a jdou do sérií natěšeni, připraveni," zdůraznil Modrý.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články