Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v parahokeji mužů 2024 Kanada

Extraliga v ČT pokračuje: Buly nabídne utkání týdne, debaty expertů a souhrny zápasů. Přibude první liga

Hokejový program v České televizi bude také v nadcházející sezoně opět hodně bohatý. ČT zvítězila v jarním výběrovém řízení na vysílací práva na extraligu v kategorii free-to-air (FTA) na dalších pět let, a tak nejvyšší soutěž nebude chybět v široké nabídce ČT sport. Přímý přenos extraligového utkání Třinec – Sparta můžete sledovat v neděli na ČT sport a ČT sport Plus od 17:15, duel první ligy Znojmo – Jihlava už ve středu na ČT sport Plus od 18:00.

Česká televize se mohla zúčastnit tendru vyhlášeného agenturou BPA jakožto majitelem vysílacích práv pouze v kategorii volně dostupných (šířených) televizních programů, v kterém uspěla.

V rámci získaného balíčku ČT nabídne v pořadu Buly hokej živě přímý přenos vybraného utkání nedělního kola základní části a v další hrací dny, tedy zpravidla v úterý a pátek, souhrny zápasů v Buly, které doplní zavedené debaty hokejových expertů.

Úvodní debata před startem extraligy je naplánována na ČT sport a ČT sport Plus ve středu od 21:40, v pátek od 23:15 už k prvnímu kolu nového ročníku. V play-off má Česká televize za povinnost odvysílat každý tým jednou doma.

Je nám líto, video expirovalo.
Startuje nový ročník extraligy, přenosy zůstávají na ČT

Program vysílání úvodních zápasů extraligy:

Neděle 17. 9., 17:15 Třinec – Sparta (ČT sport a ČT sport Plus)

Neděle 24. 9., 14:00 Litvínov – Liberec (ČT2 a ČT sport Plus)

Neděle 1. 10., 15:00 Mladá Boleslav – České Budějovice (ČT sport a ČT sport Plus)

"Výběrové řízení na extraligové sezony 2023 až 2028 bylo vypsáno v několika balíčcích. Balíček pay TV (placená televize, pozn. red.) obsahoval to nejatraktivnější a majitel televizních práv, agentura BPA, se rozhodl, že to nejatraktivnější umístí právě do tohoto balíčku, kterého se ale nemůže účastnit Česká televize, protože není placenou televizí ze zákona. Respektive není komerční placenou televizí, čímž nemůže svůj obsah uzavřít za paywall nebo nějaké další dodatečné poplatky," objasnil v podcastu Hokej bez červené šéfkomentátor ČT sport Robert Záruba.

"Což znamená, že jsme se museli upnout na jediný možný balíček, tedy balíček free-to-air, zkráceně FTA. Je to maximum toho, co mohla Česká televize získat. Tohle je závod, který jsme mohli běžet a který jsme mohli jediný vyhrát, a to se povedlo. V ostatních závodech jsme nedostali možnost startovat," dodal v nadsázce.

Na pátý extraligový triumf v řadě bude útočit Třinec. Hegemonie Ocelářů se datuje od sezony 2018/2019, ročník 2019/2020 se nedohrál kvůli koronavirové pandemii. Slezané mohou napodobit Vsetín, který dominoval v letech 1995 až 1999, a také ho dorovnat v počtu českých titulů s šesti prvenstvími. Třetí účasti v baráži za sebou se budou chtít vyhnout kladenští Rytíři, posledně uhájili extraligovou příslušnost proti Zlínu.

Utkání Zlín – Vsetín
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Každé kolo první ligy živě

Hokejový program České televize však nově nabídne pravidelné duely také z první ligy. Z každého kola přibude jedno utkání na ČT sport Plus a k tomu uvidí diváci vybraný zápas měsíce na ČT sport. "Rozhodli jsme se rozšířit program, protože Česká televize se stará primárně o český hokej a první liga je jeho součástí," řekl Záruba. Triumf v první lize obhajuje Zlín, který ve finále přetlačil ve valašském derby Vsetín 4:2 na zápasy.

Program vysílání úvodních zápasů první ligy:

Středa 13. 9., 18:00 Znojmo – Jihlava (ČT sport Plus)

Sobota 16. 9., 17:00 Vsetín – Slavia (ČT sport Plus)

Středa 20. 9., 17:30 Třebíč – Poruba (ČT sport Plus)

Kromě domácích profesionálních soutěží budou na ČT sport či ČT sport Plus k vidění zápasy z univerzitní ligy, turnajů parahokejistů, Spengler Cupu nebo šampionátu juniorů a žen. V rámci seniorské reprezentace nadále zůstává bohatá nabídka – nebudou chybět utkání Euro Hockey Tour i Euro Hockey Challenge a vrcholem sezony bude květnové domácí mistrovství světa v Praze a Ostravě. "Hokejový program bude znovu atakovat hranici 200 televizních utkání," dodal Záruba k hokejové sezoně v České televizi.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články