Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kometa Cup

Extraliga je rozlosována. Třinec začne cestu za obhajobou proti nováčkům z Kladna

Sotva skončila letošní extraligová sezona, už je rozlosována následující. Příští ročník začne v pátek 13. září a úřadující mistr Třinec se v 1. kole utká s Kladnem. Obnovená premiéra před vlastními příznivci čeká Rytíře o dva dny později proti Hradci Králové.

Třinecký brankář Šimon Hrubec slaví s Pohárem T. G. Masaryka
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Vedle Třince a Kladna se v zahajovacím kole střetne Sparta s Plzní, Litvínov s Brnem, Mladá Boleslav s Pardubicemi, Hradec Králové s Libercem, Vítkovice s Olomoucí a Karlovy Vary se Zlínem.

První reprezentační přestávka začne 4. listopadu, druhá 9. prosince a třetí 3. února. Závěrečné 52. kolo základní části je na programu 6. března.

Program hokejové extraligy:

1. kolo - pátek 13. září: Sparta Praha - Plzeň, Litvínov - Brno, Mladá Boleslav - Pardubice, Hradec Králové - Liberec, Vítkovice - Olomouc, Třinec - Kladno, Karlovy Vary - Zlín.

2. kolo - neděle 15. září: Brno - Třinec, Olomouc - Mladá Boleslav, Zlín - Vítkovice, Liberec - Sparta Praha, Plzeň - Litvínov, Kladno - Hradec Králové, Pardubice - Karlovy Vary.

Extraligu čeká zásadní změna v podobě zrušení čtyřčlenné baráže, ve které dvě nejhorší mužstva po odehrání skupiny o umístění na 11. až 14. místě hájila během dvanácti kol svá místa mezi elitou proti dvěma nejlepším prvoligistům.

Místo toho byl zaveden přímý sestup, takže poslední tým extraligy nahradí nejlepší klub z druhé nejvyšší soutěže. Zatím ale není definitivně rozhodnuto, kolik zápasů o sestupujícím rozhodne. "Původní záměr byl, že sestupující bude znám po odehrání 52 kol základní části. Pro čtyři kluby by to ale znamenalo konec sezony už 6. března. Zatím to ještě není definitivní," řekl manažer extraligy Antonín Vansa.

Více světla do této problematiky by mohlo vnést úterní jednání Výkonného výboru Českého svazu ledního hokeje. "Není jisté, že po zítřku bude rozhodnuto, ale tohle téma se tam bude probírat a máme připravené nějaké varianty pokračování sezony," uvedl Vansa.

Jak se vše vyvine, nechtěl předjímat. "Buď Výkonný výbor ČSLH rozhodne, nebo to také může přehodit na kluby," nastínil Vansa.

Vyřazovací boje o titul odstartují úvodními zápasy předkola 9. března, samotné play-off začne týden poté 16. března. O měsíc později 16. dubna bude rozehrána finálová série. Nový šampion bude znám nejdříve po čtvrtém duelu 21. dubna, nejpozději pak 28. dubna po utkání číslo sedm.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články