Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Extraliga je po přestávce zpět, Plzeň se střetne s brněnskou Kometou

Praha – Po reprezentační přestávce se opět naplno rozbíhá hokejová extraliga, která pokračuje už 30. kolem. Šlágrem bude utkání vedoucího Třince s pátou Spartou. Liberec zase potřebuje přerušit sérii tří proher v řadě v zápase proti Pardubicím. Atraktivní duel slibuje souboj dvou hokejových bašt – Plzně a Komety. Západočeši se pomalu derou do desítky, Brňané chtějí zpět do čela tabulky. Přímý přenos utkání Plzeň–Kometa sledujte na programu ČT sport a na webu ctsport.cz od 17 hodin.

Utkání Kometa Brno - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Zehl Igor

Indiáni z Plzně ztrácí z jedenácté příčky na desátou Olomouc pouhý bod, avšak proti Brnu nastoupí bez útočníka Kracíka, který bude mimo hru asi měsíc. Západočeši mají v poslední době problém s koncovkou, v soubojích s Brnem však o branky nebývá nouze. V letošní sezoně se diváci dočkali ve dvou zápasech 22 branek (3:6, 5:8).

Brno soupeřům vstřelilo už 110 gólů a je zatím jediným extraligovým týmem, který překonal stogólovou hranici. "Velkou vzpruhou pro nás byla před extraligovou přestávkou dvě domácí vítězství nad Hradcem a Boleslaví," uvedl asistent trenéra Kamil Pokorný. "Plzeň trochu změnila herní styl, vsadila více na obranu středního pásma a ofenzivu má postavenou na rychlých protiútocích. Musíme se na tuto taktiku připravit," dodal Pokorný. Kometa se musí obejít bez zraněných brankáře Čiliaka a útočníka Kvapila.

Je nám líto, video expirovalo.
Třinec se chystá na Spartu, Plzeň vyzve Kometu

Oceláři hostí Spartu, proti které se jim daří

Třinec se po reprezentační přestávce představí poprvé na domácím ledě od vyřešení kauzy útočníka Polanského. A bude zajímavé sledovat, zda fanoušci po setkání s vedením klubu i samotným Polanským upustí v úterním klání od výpadů proti kouči Vladimíru Kýhosovi, kterého za neshody s třineckou ikonou viní.

Oceláři jsou v poslední době nositeli těch nejtěsnějších výsledků. Sedmkrát po sobě skončil jejich zápas jednogólovým rozdílem, poslední čtyři vždy ve prospěch Třince. "Sparta má nesmírně kvalitní kádr, jehož síla se v posledních zápasech projevuje naplno. Mají dlouhou šňůru bez prohry v normálním čase. Hned po pauze nás čeká jeden z nejtěžších možných soupeřů," uvedl třinecký trenér Břetislav Kopřiva.

Pražané oba vzájemné duely v sezoně prohráli a jsou plni odhodlání tuto bilanci změnit. "Po velkém úspěchu a postupu v Lize mistrů měli hráči pár dní volna. I proto, že zdravotní stav nebyl ideální. Pár hráčů se potřebovalo doléčit, což se povedlo. Teď už jsme zase nachystaní pokračovat v plné síle," řekl asistent trenéra Zdeněk Moták.

"Třinec je týmem ze špice tabulky a favorit na titul, jehož sílu jsme mohli poznat v obou předchozích utkáních. Věříme ale, že při dobrém výkonu můžeme pomýšlet na bodový zisk, a navázat tak na výkony před pauzou a následně i proti Bernu," dodal Moták. Stále scházejí dlouhodobí marodi Netík s Řepíkem.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Oceláři Třinec - Sparta Praha

Bílí Tygři chtějí proti Pardubicím ukončit sérii bez bodu

Pardubičtí cítí, že jejich prostor na chyby a zakolísání se krátí. "Připravujeme se detailně na Liberec, čeká nás velmi důležité období, do konce roku hrajeme pět utkání. Čekají nás těžké duely, chceme v nich bodovat a dotáhnout se na desítku," prohlásil trenér Pavel Rohlík. Do utkání pravděpodobně nezasáhne zdravotně indisponovaný zkušený obránce Čáslava. Cestu za návratem do prvního týmu načal útočník Starý, Rohlík mu však chce dát nejprve prostor k rozehrání v Kolíně.

Liberec chce na východě Čech zažehnat rok a tři čtvrtě nepoznanou sérii tří zápasů bez bodového zisku, kterou si prošel v posledních třech vystoupeních před přestávkou. "Potřebujeme koukat dopředu. Čekají nás těžké zápasy a potřebujeme sbírat body," uvedl útočník Lukáš Vantuch.

Litvínov hostí krušnohorské derby

Litvínov, který je čtvrtý právě za Bílými Tygry pouze vinou horšího skóre, půjde do derby s Chomutovem s novou posilou Pilařem, jenž v klubu působil již v letech 1999 až 2001 a v sezoně 2009/10. Chomutov čtyřikrát po sobě bodoval, ale už šest duelů neokusil chuť výhry v základní hrací době.

"Je to derby, zápas proti 20 kilometrů vzdálenému týmu. Nás zajímá ale jediné – abychom přivezli nějaké body. Ve čtvrtek nás pak čeká Liberec a nechceme se v té vyrovnané soutěži propadnout někam dolů. Chceme se udržet nahoře, ale je před námi ještě hodně práce a období Vánoc, kdy se hraje poměrně dost zápasů, bývá pro vývoj sezony hodně důležité," zdůraznil kouč Vladimír Růžička.

Důležitý zápas čeká Karlovy Vary, Olomouc hájí desítku

Poslední Karlovy Vary hostí desátou Olomouc, na niž ztrácejí deset bodů. "Pro nás jsou jasnou metou tři body. Když k zápasu přistoupíme jako třeba k utkání s Libercem, tak věřím v náš úspěch. Nemůžeme ale počítat s tím, že Olomouc bude hrát stejně jako Liberec. Ti budou vycházet ze zabezpečené obrany a budou dobře bránit střední pásmo," předpokládá asistent trenéra Mikuláš Antonik.

Olomouc bude v Karlových Varech, kde ve třech z posledních čtyř utkání zvítězila, hájit postavení v elitní desítce. "Před pauzou jsme dostali trošku facku od Pardubic. Přistoupili jsme k tomu utkání, jako že se nemůže nic stát. A byli jsme vyvedeni z omylu. Snad to bylo prospěšné v tom, že teď to ve Varech bude zase úplně o něčem jiném a poctivou hrou se vrátíme k tomu, čím jsme uspěli proti Litvínovu a Kometě," řekl olomoucký kouč Zdeněk Venera, jemuž stále chybí dlouhodobě zraněný Skrbek.

Boleslav pomýšlí na návrat do šestky, Zlín se ale zvedá

Mladá Boleslav čeká již od začátku října na dvě po sobě jdoucí vítězství, i proto se tabulkou propadla až ke konci první desítky a na kýženou první šestku ztrácí momentálně deset bodů. Cestu vzhůru se pokusí načít proti Zlínu.

Berani se po trenérské výměně vzpamatovali, z posledních čtyř zápasů třikrát vyhráli. "Přestávka nám pomohla k nabrání fyzických sil a také ke konsolidaci sestavy," poznamenal zlínský kouč Robert Svoboda. Zlín v předcházejících dvou vzájemných zápasech nezískal s Boleslaví ani bod a vždy inkasoval pět gólů. "Přesto si myslím, že nejsme bez šancí na úspěch. Boleslav má nebezpečné přesilovky. Počítáme s tím, že vsadí v domácím prostředí na agresivní hru," řekl Svoboda.

Do sestavy Zlína se vrací po tříměsíční přestávce útočník Okál a také uzdravený obránce Matějíček. Chybět budou naopak zranění Holík a Gago. Zápas Vítkovic s Hradcem Králové se odehraje až v úterý 7. února.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články