Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Exbrněnský Kvapil: Proč by nás měla Kometa vyděsit? Každá série je jiná

Před dvěma lety se výrazně podílel na zisku mistrovského titulu Brna, nyní stojí na druhé straně. Hokejový útočník Marek Kvapil se s Libercem v příštích dnech bude snažit zabránit Kometě v cestě za zlatým hattrickem. "Musíme makat, určitě to nebude jednoduchá série," říká Kvapil. Přímý přenos prvního utkání série vysílá program ČT sport a web ctsport.cz ve středu od 16:40.

"Trošku zvláštní zápasy to pro mě asi budou, ale myslím si, že jinak než proti Třinci nebo Plzni hrát nebudu. Možná na to budu myslet prvních pár střídání, ale pak už to bude klasické play-off," řekl Kvapil před středečním startem série. V Kometě sice zažil úspěšný rok, už na to ale myslet moc nechce. "Soustředím se na náš tým a na Kometu moc reagovat už nechci," podotkl.

V minulosti Kvapil v jednom z rozhovorů uvedl, že v libereckém klubu dělají hokej lépe než v Brně. "Teď před play-off se v tom ale pitvat nechci. Určitě jsme jiný tým a uvidíme, kdo bude lepší," uvedl dvojnásobný vítěz Gagarinova poháru pro nejlepší tým KHL.

Má Liberec silnější útok než Kometa? Poslechněte si nový díl Hokej fokus podcastu, který se věnoval této semifinálové sérii:

Kvalit Komety si je Kvapil dobře vědom. "Musíme si dát pozor na jejich přesilovky, na brejky. Mají kvalitní útočníky, dobré obránce, dobře chytá Marek Čiliak. Celkově mají vyrovnaný tým. Zkusíme se na to soustředit a uvidíme," řekl rodák ze slovenské Ilavy.

Liberecký kouč Filip Pešán s ním před sérií mluvil i o tom, jak Kometa hraje. "Bavili jsme se jen o obecných věcech. Vše věděl, jen se potřeboval ujistit," podotkl s úsměvem Kvapil.

Úřadující mistr ve čtvrtfinále vyřadil Hradec Králové 4:0 na zápasy a naznačil, že je v play-off v dobré formě. Kvapila ale nevyděsil. "Proč by měl? Třinec taky porazil Vítky 4:0. Každá série je jiná," uvedl Kvapil klidně.

Východočeši zkoušeli Kometu rozhodit důrazem v brankovišti a různými provokacemi. Liberec se podle nejproduktivnějšího hráče týmu k podobným praktikám asi uchylovat nebude, byť se to vyloučit nedá.

"Play-off hokej je takový, každý tým se snaží získat nervy trošku na svoji stranu. Vyprovokovat druhého a rozhodit ho. Myslím si, že máme zkušený tým, abychom to zvládli. Budeme se snažit soustředit na hokej a nebudeme se zaměřovat na nějaké pošťuchování se před bránou. To klidně necháme na ně," uvedl Kvapil.

Reprezentační útočník na začátku sezony kraloval kanadskému bodování extraligy, v závěru se ale už tolik neprosazoval. "Měl jsem trošku problémy s drobným zraněním a snažil jsem se víc trénovat, abych se připravil na play-off. Lehce jsem obětoval závěr, což mi ale nevadí. Měli jsme nahráno, byli jsme nahoře a tým šlapal. Soustředil jsem se na sebe a svůj výkon v play-off. Teď se cítím dobře," dodal Kvapil, jenž v základní části nasbíral 57 bodů za 25 branek a 32 asistencí. V pěti utkáních play-off zatím přidal gól a čtyři asistence.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články