Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Erat se vrací do sestavy Brna, Krejčík ještě trénovat nemůže

Brno - Útočník Martin Erat se po více než měsíci vrací do sestavy extraligové Komety Brno. Elitní forvard si v zápase proti Liberci 8. ledna poranil zápěstí a od té doby byl mimo hru. Ve středečním duelu na ledě Litvínova by ale již měl nastoupit, a to v prvním útoku společně s Markem Kvapilem a Janem Hruškou. Mimo však stále zůstává řada hráčů Brna.

"Už se moc těším, je to super, že si můžu zase zahrát. Pauza trvala měsíc, ale já věřím, že ruka je v pořádku a vše bude v pohodě. Je to každým dnem lepší a jsem připraven nastoupit," uvedl Erat.

Kometa věří, že s návratem Erata začne opět vyhrávat. Bez jedné z hlavních předsezonních posil Brno získalo jen šest bodů v osmi zápasech a ani jednou nedokázalo vyhrát za tři body. V tabulce tak kleslo na páté místo. "Máme pár kol do konce základní části, je celkem jedno, který soupeř nás čeká. Všechny zápasy budou těžké," řekl Erat, jenž doposud ve 33 zápasech nasbíral 33 bodů za 12 gólů a 21 asistencí.

I přes návrat Erata budou trenéři postrádat řadu hráčů. Mimo hru zůstávají Tomáš Vincour, Martin Zaťovič, Jakub Krejčík, Jan Štencel a nemocný Vojtěch Němec. Kometa zároveň potvrdila, že Krejčík, jenž si ze své premiéry před reprezentační přestávkou odnesl otřes mozku, tento týden ještě trénovat nezačne.

"Je to určitě lepší, ale pořád to není ono. Musím stále odpočívat, hlava pobolívá, takže to není ideální. Byl jsem v pondělí na kontrole, za týden jdu na další a pak se uvidí," řekl Krejčík, jehož fauloval vítkovický útočník Michael Vandas a dodatečně za svůj atak dostal i třízápasový trest. "Ten zákrok si nepamatuji, musel jsem se zpět podívat na videu," přiznal Krejčík, jenž do Brna přišel na konci ledna ze Záhřebu.

Kdy naskočí zpět do hry, bývalý hráč Slavie a Sparty netuší. "Věřím, že v příštím týdnu se rozhodne a dostanu dobré zprávy. Jsem optimista. Když se nic neuspěchá, tak by to mělo být v pořádku. Doufám, že se co nejdřív připojím k týmu," dodal Krejčík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články