Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Energie veze cennou výhru z Ostravy. Vítěznou branku dala v oslabení

Karlovy Vary zaznamenaly ve Vítkovicích důležitou výhru. Energie zvítězila v prvním venkovním utkání v sezoně, když v 8. kole hokejové extraligy uspěla 3:2. Rozhodující trefu zařídil v oslabení Martin Kohout. Ostravané i podruhé doma prohráli a ani napotřetí v ročníku se nedočkali plného bodového zisku.

Karlovarský Jakub Lauko proti Vítkovicím
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

"Myslím, že to byl vyrovnaný zápas a rozhodla naše práce v oslabení. Udělali jsme zbytečně moc faulů a dali jsme domácím zbytečně moc prostoru v přesilových hrách. Ale obětavost v oslabení nám přinesla body a ten malý rozdíl mezi oběma týmy. Nesmírně si to ceníme, tři body jsou výborné," řekl trenér Karlových Varů Tomáš Mariška.

Vítkovice, které vstoupily do soutěže až v říjnu, hrály podruhé za sebou doma a opět proti soupeři ze západu Čech. V neděli podlehly v prodloužení Plzni (4:5). Ani do souboje s Energií nevstoupily optimálně, když hostům brzy nabídly dvě přesilovky. Karlovarští je sice nevyužili, ale v 15. minutě je přesto poslal do vedení Mikúš.

Těsně před přestávkou se proti pravidlům provinil kapitán hostů Skuhravý a po návratu ze šaten domácí trestali. Štencel našel Marosze a ten už po uplynutí 32 sekund druhého dějství vyrovnal. Smírný stav vydržel necelých pět minut. Do přečíslení dvou na jednoho se dostali Vildumetz s Beránkem, jenž ideálně připravenou pozici pro zakončení s přehledem využil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlas utkání Vítkovice - Karlovy Vary

"Vary měly hodně přečíslení a využily toho, využily našich zaváhání a byly efektivnější. Musíme se zaměřit na to, abychom byli efektivnější. Mrzí to, makali jsme, ale takový je hokej," řekl zkušený vítkovický útočník Vojtěch Polák, který karlovarský dres z dřívějších angažmá mimořádně dobře zná.

Při oslabení se pak do podobné situace dostali i Skuhravý s Vondráčkem, tentokrát ale bez gólové tečky. Západočeši brzy poté nevyužili krátkou přesilovku čtyři na tři. Zvýšit mohl také Lauko, jehož zakončení však skončilo na horní tyčce.

Dvoubrankový náskok získala Energie v polovině závěrečného dějství, kdy v oslabení po Pulpánově přihrávce o mantinel ujel Kohout a propasíroval puk za Svobodu. Hned za 71 sekund dostal Vítkovice opět na kontakt Lakatoš, který se prosadil před brankovištěm po Maroszově pokusu. Jednobrankový náskok už hosté uhájili.

"Nebyl to podařený zápas. Vary měly větší drajv a chuť. Od začátku jsme se snažili na to reagovat, měli jsme přípravu na to, že Vary mají rychle kontry, ale těch přečíslení tam bylo strašně moc. Z brejků nám dali i góly. Jediné plus, že jsme ubránili oslabení, ale zastiňuje to, že my jsme se v přesilovkách neprosadili. Dnes jsme byli o něco slabší, a proto jsme prohráli," uvedl asistent trenéra Vítkovic Darek Stránský.

HC Vítkovice Ridera - HC Energie Karlovy Vary 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 21. Marosz (Štencel, Mallet), 51. Lakatoš (Marosz) - 15. T. Mikúš (Vildumetz, Graňák), 26. O. Beránek (Vildumetz), 50. Kohout (Černoch). Rozhodčí: Hodek, Micka - Ganger, Klouček. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Bez diváků.

Sestavy:

Vítkovice: Miroslav Svoboda - R. Polák, Štencel, Polášek, L. Kovář, Koch, P. Trška, Barinka - Schleiss, Marosz, L. Krenželok - Lakatoš, J. Mikyska, V. Polák - Mallet, Dej, Šišovský - T. Kubalík, Werbik, Dočekal. Trenér: Trličík.

Karlovy Vary: F. Novotný - Kotvan, Šenkeřík, Plutnar, Graňák, L. Zábranský ml., Pulpán, M. Rohan - Flek, D. Kaše, Lauko - O. Beránek, Vildumetz, T. Mikúš - Kohout, Černoch, Koblasa - Vondráček, Skuhravý, Redlich. Trenér: Pešout.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články