Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Energie přehrála Olomouc, poprvé po návratu se trefil Rachůnek a gól byl vítězný

Karlovy Vary se dostávají opět do lepšího rozpoložení. Po šesti předchozích porážkách tentokrát podruhé za sebou uspěly. V utkání 36. kola hokejové extraligy doma zvítězily s Olomoucí 3:2, přičemž vítězný gól vstřelil Tomáš Rachůnek a prosadil se poprvé po svém návratu do Energie. Hanáci v duelu dvakrát vedli po trefách útočníka Lukáše Kucsery, přesto nenavázali na předchozí dva úspěchy s plným ziskem a prohráli potřetí za pět utkání.

Karlovarský Jan Hladonik v souboji s olomouckým Tobiášem Handlem
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

"Jsem rád, jak jsme se s tím popasovali. V závěru jsme to otočili a porazili silnou Olomouc. Musí nás to nabudit dál. Co se mého gólu týče, tak je pravda, že jsem na to čekal. Zápas proti Vítkovicím byl takový všelijaký. Poslední dvě utkání jsme ale hráli dobře, akorát nám to tam nepadalo. Jsem rád, že jsem se prosadil a pomohl týmu k vítězství," řekl Rachůnek, který ve čtvrtém duelu za Energii po přestupu zpět vůbec poprvé bodoval.

První větší příležitost si připravil hostující Káňa, ale trefil jen připraveného brankáře Novotného. Na druhé straně se po pěkném uvolnění dostal v 15. minutě do samostatného úniku Vondráček, ani on však na strážce hostující branky Konráda nevyzrál, naopak z okamžitého protiútoku trefil Káňa tyč. Hanáci si ale spravili chuť, když díky Kucserovi využili v čase 19:36 hned svou první přesilovou hru.

Ve 23. minutě zůstal Vondráček před olomouckou brankou zcela osamocený a střelou do levého horního růžku vyrovnal. Vedení hostům mohl paradoxně v oslabení vrátit Burian, ale na karlovarského gólmana střelou mezi nohy nevyzrál. Ve 28. minutě rovněž zůstala nevyužita příležitost Koblasy, když nedokázal protlačit puk přes Konrádův beton.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary - Olomouc

Úporná bitva plná nepřesností z obou stran pokračovala i ve třetí dvacetiminutovce. V končící 46. minutě po kombinaci na jeden dotek podruhé využil přesilovku Kucsera a vrátil tak Olomouci vedení. Velkou příležitost ke srovnání stavu měl o několik vteřin později Černoch, z bezprostřední blízkosti puk za záda Konráda však neprotlačil. Západočeši se ale dočkali vyrovnání ve 48. minutě při vyloučení Ondruška: Mikúš střelou z první zužitkoval nezištnou Černochovu přihrávku.

V 52. minutě Rachůnek vybruslil přes celé útočné pásmo, střelou zápěstím z mezikruží otočil vývoj zápasu a vstřelil tak svůj první gól po návratu do mužstva Energie. Když Dujsík s Kolouchem nevyužili své šance, sáhla v čase 57:36 hostující střídačka ke hře bez brankáře, která však již k vyrovnání nevedla.

"Myslím si, že to bylo vyrovnané utkání, ale my jsme udělali o něco více chyb a byli jsme potrestáni. Víceméně celý zápas jsme vedli, byli jsme dobří, sehráli jsme dvě výborné přesilové hry, díky kterým jsme vedli 2:1 ještě dvanáct minut před koncem. Bohužel jsme ale zápas ztratili. Je to škoda, ale přesto kluci zaslouží dík, protože tady předvedli bojovný a obětavý výkon, nicméně je to bez bodu," uvedl kouč Olomouce Zdeněk Moták.

HC Energie Karlovy Vary - HC Olomouc 3:2 (0:1, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 23. Vondráček (Redlich), 48. T. Mikúš (Černoch, T. Rachůnek), 52. T. Rachůnek (Flek) - 20. Kucsera (J. Káňa, Ondrušek), 46. Kucsera (Nahodil, J. Káňa II). Rozhodčí: R. Svoboda, Pražák - Brejcha, Gerát. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:2. Bez diváků.

Sestavy:

Karlovy Vary: F. Novotný - Šenkeřík, M. Rohan, Weinhold, Graňák, L. Zábranský ml., Pulpán, D. Mikyska - Flek, T. Mikúš, T. Rachůnek - O. Beránek, Hladonik, M. Zabloudil - Kohout, Černoch, Koblasa - Vondráček, Skuhravý, Redlich. Trenér: Pešout.

Olomouc: Konrád - Dujsík, Švrček, Škůrek, Vyrůbalík, A. Rutar, Ondrušek, Valenta - Kucsera, Nahodil, J. Káňa II - V. Tomeček, Kolouch, Ostřížek - Bambula, Ministr, Burian - Gřeš, Handl, M. Tomajko. Trenéři: Moták a J. Tomajko.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články