Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Energie i podruhé v sezoně porazila Boleslav, nájezdy rozhodl Černoch

Hokejisté Karlových Varů porazili Mladou Boleslav 4:3 po samostatných nájezdech a přehráli tak Bruslaře i podruhé v sezoně. Utkání rozhodl Jiří Černoch. Energie si v jedenáctém domácím utkání připsala teprve čtvrtou výhru.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary - Mladá Boleslav

"Do utkání jsme nevstoupili dobře, ale dokázali jsme se vrátit a otočit vývoj zápasu na naši stranu, i když soupeř ve třetí třetině vyrovnal. Nakonec se nám povedlo uspět i při samostatných nájezdech, za což jsem moc rád," řekl po utkání útočník domácích Tomáš Rachůnek, který si připsal dvě asistence.

Úvodní desetiminutovka patřila Středočechům, kteří se i dostali do vedení. Vyloučení Chalupy využil po pěkné kombinaci na jeden dotek Šťastný.

Karlovy Vary se do hry dostaly také v početní výhodě. Ve 14. minutě, při vyloučení Pýchy, přesnou střelou z levého kruhu vyrovnal Huttula.

Následně se domácí dostali i do vedení, když se po přečíslení dva na jednoho prosadil Kružík. Západočeši se ale radovali jen 26 sekund, než po Huttulově chybě za vlastní brankou vyrovnal Kousal.

Na začátku druhé části se vyznamenal Habal při likvidaci gólové příležitosti Bicevskise. Ve 24. minutě se skóre měnilo, ale na druhé straně, když druhou přesilovou hru Západočechů prudkou střelou z úhlu využil Gríger.

Po třetí obdržené brance nejistého Novotného, který až do minulé sezony úspěšně působil v Karlových Varech, v brance Středočechů vystřídal Krošelj.

Ve 35. minutě po zmatcích před domácí brankou zalehl Bartejs puk na brankové čáře a rozhodčí po konzultaci s videem nařídili trestné střílení, které však Kousal neproměnil.

Ve třetí třetině se ale hostům podařilo vyrovnat, premiérovým gólem v sezoně se o to ve 45. minutě střelou těsně za modrou čárou postaral Jánošík.

Když se v následujícím průběhu hry neujaly příležitosti domácího Koblasy ani hostujícího Kantnera, zápas se musel prodlužovat.

Ani jeden z týmů nedokázal rozhodnout ani v nastavené pětiminutovce, vítěze tak určily nájezdy. V nich byli úspěšnější hráči z lázeňského města, Krošelje překonali Černoch a Rachůnek. Domácí Habal neinkasoval ani jednou.

"Jsme spokojeni, že se držíme ve středu tabulky, nekoukáme jestli hrajeme s prvním, sousedem v tabulce, nebo s posledním. Chceme pokaždé bodovat," řekl Rachůnek. Západočeši se drží na sedmém místě.

Energie Karlovy Vary - BK Mladá Boleslav 4:3 po nájezdech (2:2, 1:0, 0:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 14. Huttula (Rachůnek), 18. Kružík (Rulík), 24. Gríger (Rachůnek, Huttula), rozhodující nájezd Černoch - 6. Šťastný (Pláněk, Kotala), 18. P. Kousal, 45. Jánošík. Rozhodčí: Pilný, Šindel - Lhotský, Hnát. Vyloučení: 3:5. Využití: 2:1. Diváci: 2514.

Karlovy Vary: Habal - Plutnar, Huttula, Dlapa, Bartejs, Havlín, Pulpán, Bernad - Chalupa, Gríger, Rachůnek - O. Beránek, Černoch, Koblasa - Kohout, Jiskra, Redlich - Kružík, Osmík, Rulík. Trenér: Bruk.

Mladá Boleslav: F. Novotný (24. Krošelj) - Pláněk, Pýcha, Lintuniemi, Jánošík, Stříteský, R. Jeřábek, Štich - Aberg, O. Najman, Kantner - J. Stránský, Fořt, Šťastný - P. Kousal, Závora, M. Beránek - Lunter, Bicevskis, Kotala. Trenér: Čihák.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články