Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Emoce i šarvátky přibyly. Brno to chce kouskovat, snaží se nás vyhecovat a vyprovokovat, myslí si Šmíd

Přesunem do Brna se semifinálová série mezi Libercem a Kometou přiostřila. Není divu, jde o postup do finále extraligy a Brňané potřebovali stav srovnat. To se jim ve čtvrtém utkání podařilo po vítězství 3:2 v prodloužení. Přesto liberecký obránce Ladislav Šmíd věří, že se projeví síla Bílých Tygrů ze základní části, kterou opanovali.

Ladislav Šmíd z Liberce objímá Leoše Čermáka z Brna
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

Liberec ve čtvrtém duelu vedl 1:0 a 2:1, ale nakonec prohrál 2:3 v prodloužení. "Říkal jsem to před zápasem klukům, můžeme se porazit jedině sami, což se potvrdilo. Když dobře zregenerujeme a naskočíme do utkání sebevědomě a stejně jako v neděli, máme obrovskou šanci je porazit," řekl Šmíd.

Přestože Liberec za celou sérii pustil Kometu do vedení pouze jednou na necelé čtyři minuty v prvním utkání, nedokázal ve vyrovnané sérii vytěžit více než dvě výhry. Podle Šmída ale dosavadní vývoj skóre nikoho nesmí zajímat. "To je úplně jedno. Je to 2:2 a nemá cenu se zabývat takovýma kravinama. Jedeme domů a pokusíme se to urvat," prohlásil Šmíd, který je s průměrným časem na ledě 27:35 minuty nejvytěžovanějším hráčem play-off.

Je přesvědčený, že Liberec má na to zastavit Kometu, která vyhrála už sedm sérií play-off za sebou a útočí na mistrovský hattrick. "Jsme natrénovaní, máme hodně bruslivé mužstvo a hrajeme dobře na puku. Nevyhráli jsme základní část náhodou," podotkl třiatřicetiletý bývalý hráč Edmontonu a Calgary.

"Já to omílám pořád dokola, kluci si to musí uvědomit. Jsme tam, kde jsme, protože jsme dobrý tým. Z mého pohledu máme nejkvalitnější tým, za tím si stojím. Doufám, že to potvrdíme i na ledě," doplnil účastník dvou mistrovství světa i olympijských her v Soči v roce 2014.

Podle Šmída byla Kometa ve čtvrtém utkání šťastnější. "Je to vyrovnané. Každý sebemenší detail a chyba rozhodnou. Drželi jsme vedení 2:1, ale udělali jsme dvě chyby po sobě. Jednou jim čtyři na dva nevyšlo kvůli posunuté bráně, hned další střídání jsme jim dali opět čtyři na dva a už byl gól. Bohužel," vrátil se Šmíd k brance, kterou obránce Tomáš Bartejs v 49. minutě vynutil prodloužení.

"Jdeme na prodloužení a říkali jsme si, že hrajou na brejky. A bohužel jsme jim jeden dali a oni rozhodli. Ale kdyby nám někdo řekl před tím, že pojedeme do Brna, urveme jeden zápas a bude to vyrovnané 2:2, tak to bereme. Jedeme domů, tam je naše výhoda, jedeme urvat třetí bod, vrátíme se sem a doufám, že to dopadne dobře," řekl Šmíd.

V pondělním utkání oproti předešlým soubojům v sérii přibyly šarvátky a emoce. "Asi to nahrává Brnu, které to chce kouskovat. Snaží se nás vyhecovat, vyndat z tempa a vyprovokovat. Z toho se musíme poučit. Ukázat jim, že jsme lepší na ledě, v hokeji, ne se s nimi hádat po rozích," dodal Šmíd.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články