Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Dynamo v potížích. Pardubičtí dlouho nemohli vyzrát na Hrachovinu a Motor sahá po semifinále

Ambiciózní Pardubice jsou jednu porážku od vyřazení ve čtvrtfinále play-off extraligy. Východočeši nestačili na České Budějovice ani doma a po porážce 1:2 prohrávají v sérii už 0:3 na zápasy. Brankář Motoru Dominik Hrachovina dlouho držel čisté konto, překonal ho až David Cienciala v 58. minutě. O branky Jihočechů se postarali v prvních dvou třetinách Josef Koláček a Milan Gulaš.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 3. čtvrtfinále Pardubice - Č. Budějovice

"Bojovali jsme, kluci mi strašně pomáhali. Myslím, že zblokovali nejvíc střel za poslední tři zápasy," řekl gólman Motoru Dominik Hrachovina. "Strašně moc jsme bojovali, rvali se jeden za druhého. Snad jediné minus je, že Pardubice pouštíme do strašného množství přesilovek. Naštěstí z nich nedostáváme góly, což je super. Ale nesmíme to zakřiknout. Jakmile se série blíží do rozhodujících utkání, budou čím dál víc bojovnější, urputnější. Možná to z naší strany nebylo optimální, ale na to se historie neptá," dodal.

"Nedokázali jsme najít recept na Hrachovinu. Chybí nám tam víc důrazu, někteří hráči by se měli víc cpát na masku. Pokud chceme vyhrávat, tak musíme proměňovat přesilovky. Neříkám, že byly špatně sehrané, ale měli jsme jich pět," prohlásil pardubický trenér Richard Král.

Domácí nastoupili bez útočníka Adama Musila, který po úterním druhém zápase na jihu Čech skončil v nemocnici a v sestavě chyběli také bek Jan Zdráhal a forvard Ondřej Matýs. Zařadili se do ní útočníci Tomáš Urban a Tomáš Kaut, který strávil celou sezonu v prvoligovém Vrchlabí. Motor se musel obejít pro jednozápasový distanc v ofenzivě bez Jiřího Ondráčka a naskočil Koláček. Jubileum oslavil bek hostů Jan Piskáček, který nastoupil k 500. zápasu v extralize.

Jako první ohrozil domácího Frodla Holec, na druhé straně si Hrachovina poradil s Říčkovou střelou. Ve 4. minutě po Camarově akci nepřekonal gólmana Motoru u pravé tyče Blümel. Vzápětí se hosté ubránili i při Gulašově trestu a Hrachovina vytěsnil Poulíčkovu ránu. V čase 10:09 se radovali z vedení hosté. Koláčkovi sice střela z pravého kruhu nesedla, ale puk prošel za přesouvajícího se Frodla. Hned ve svém premiérovém utkání v extraligovém play-off tak oslavil branku.

Ve 14. minutě atakoval Říčka Vráblíka, Štencel na to zareagoval neadekvátně krosčekem do obličeje pardubického kanonýra a beka Motoru šel mstít Kousal. Štencel sice dostal trest na pět minut a do konce utkání, ale při dvouminutových trestech i pro pardubické aktéry hráli domácí nejdříve dvě minuty v oslabení. Při něm mohl zvýšit Gulaš, jenže Frodl zasáhl proti jeho zakončení zblízka lapačkou. Při přesilovce Dynama nedokázali překonat Hrachovinu Cienciala ani Kaut a potom v 19. minutě neuspěl ani Paulovič díky obrannému zákroku Percyho.

Posledních deset sekund první třetiny se kvůli rozbitému mantinelu dohrávalo až po pauze. Na startu druhé části prověřil Frodla opět Gulaš, ale jinak se hrálo dlouho bez šancí. Ve 30. minutě šel pykat Štich a hostům pomohla po Ciencialově střele v přesilové hře levá tyč. Dynamo se tlačilo za vyrovnáním marně a naopak v 38. minutě se radoval Motor. Gulaš z levé strany z těžkého úhlu přes stínícího Holce překonal Frodla. Pardubice se neprosadily ani při následném Vráblíkově trestu.

Marné dobývání Hrachovinovy branky ze strany Dynama pokračovalo i v poslední třetině. Motor se ubránil i při Pechově vyloučení, v 50. minutě neuspěl ani Říčka a o chvíli později nedovolil Šenkeřík skórovat Paulovičovi. Hrachovina kapituloval až 140 sekund před koncem, kdy se při power-play po Válově střele prosadil Cienciala. Těsný náskok ale hosté uhájili.

Čtvrtfinále play-off hokejové extraligy - 3. zápas:

HC Dynamo Pardubice - HC Motor České Budějovice 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 58. Cienciala (Vála, R. Kousal) - 11. Koláček (Štencel, Abdul), 38. Gulaš (Pech). Rozhodčí: Pešina, Mrkva - Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 3:5, navíc Štencel (České Budějovice) 5 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 10 194 (vyprodáno). Stav série: 0:3.

Pardubice: Frodl - Nedbal, J. Mikuš, Košťálek, Vála, Hrádek, J. Kolář - Camara, Poulíček, Blümel - Cienciala, R. Kousal, Říčka - O. Rohlík, Paulovič, Anděl - T. Urban, T. Kaut, Koffer. Trenér: R. Král.

České Budějovice: Hrachovina - Vráblík, Štencel, Piskáček, Percy, Bučko, Šenkeřík, Štich - Karabáček, M. Hanzl, M. Beránek - Holec, Pech, Abdul - Gulaš, Koláček, Vondrka - Valský, J. Novotný, D. Voženílek. Trenér: Modrý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články