Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Dynamo se posílilo před závěrečným bojem o záchranu. Do Pardubic se stěhuje Vondrka

Spekulace se potvrdily. Po Tomáši Rolinkovi přichází do Pardubic také sedmatřicetiletý Michal Vondrka z Mladé Boleslavi, další zkušený extraligový hráč. Dynamo se tak připravuje na rozhodující fázi sezony, ve které bude zachraňovat příslušnost mezi hokejovou elitou.

Michal Vondrka
zdroj: ČTK autor: Pavel Lebeda

"Jsme velmi rádi, že se nám podařilo Michala získat do konce sezony. Jedná se o komplexního a velmi zkušeného hokejistu, který nám pomůže v závěrečných utkáních extraligy," řekl člen představenstva Dušan Salfický.

"Jsme rádi, že se po příchodu Tomáše Rolinka povedlo získat další velké jméno. Michal má spoustu zkušeností, které se nám budou v závěru sezony určitě hodit. Počítáme s ním na přesilové hry a věříme, že nám pomůže s produktivním útokem," uvedl trenér Milan Razým.

Situaci okolo extraligové záchrany se věnoval Hokej fokus podcast:

Podle klubového webu se Pardubice na příchodu posily dohodly díky nové marketingové spolupráci se společnostmi Petra Dědka, přičemž výše plnění odpovídá Vondrkovu kontraktu. Útočníka čeká debut v neděli v pražské O2 areně proti Spartě. "Michal se zítra před ranním tréninkem připojí k týmu a bude i zařazen do sestavy proti Spartě," doplnil Salfický.

O Vondrkově odchodu se spekulovalo, když před Vánoci chyběl v sestavě Bruslařského klubu. V posledních třech duelech za Mladou Boleslav nastoupil. Celkem si připsal v této sezoně ve 32 zápasech 16 bodů za osm branek a stejný počet asistencí.

"Nebylo to jednoduché a už vůbec ne samozřejmé rozhodnutí. Můj odchod je výsledkem debat na několika úrovních a nakonec nalezení řešení, které je nejlepší pro všechny. Na Boleslav i její fanoušky budu mít jen ty nejlepší vzpomínky. Děkuji za všechno, co jsem tu mohl zažít, a do budoucna přeji klubu jen to nejlepší," uvedl Vondrka na webu Bruslařského klubu.

"S Michalem jsme se dnes ráno sešli a všechno probrali. Finální rozhodnutí jsme nechali na něm. Byla to otevřená diskuse, kdy se vyložily všechny karty na stůl, probraly se všechny varianty a možnosti a nakonec se vybrala ta nejlepší pro všechny," okomentoval přijetí nabídky Dynama majitel Mladé Boleslavi Jan Plachý.

"Chci, aby zaznělo, že se s Michalem rozcházíme v dobrém. Tímto mu osobně děkuji za všechnu práci, kterou pro nás odvedl, nebylo jí zrovna málo. Přeji mu v dalším hokejovém i osobním životě hodně úspěchů a štěstí," dodal Plachý.

Vondrka působil v Mladé Boleslavi druhou sezonu po příchodu z Chomutova. Odchovanec Českých Budějovic, který hrával i v Karlových Varech, byl dlouholetou oporou Slavie. S tou získal v roce 2008 titul a také tři stříbrné a jednu bronzovou medaili.

V extralize má na kontě 883 zápasů a 446 bodů za 200 branek a 246 asistencí. Účastník tří mistrovství světa a olympijských her v Pchjongčchangu působil také ve Finsku v Kärpätu Oulu a ve Slovanu Bratislava v KHL.

"Jsem strašně rád, že takto velký hráč k nám přijde a okamžitě nám pomůže. Je to v současnosti jedno z největších hokejových jmen v Čechách," pochvaloval si Rolinek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články