Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Svět motorů

Dynamo potvrdilo přestup léta, za Pardubice bude hrát Červenka

Pardubice to s útokem na titul po prohraném finále z letošního jara myslí opravdu vážně a dalším krokem k vysněnému cíli má být příchod reprezentačního kapitána Romana Červenky. Nejlepší hokejista sezony dle Mezinárodní hokejové federace se vrací do extraligy po osmi letech, naposledy působil ve Švýcarsku.

Roman Červenka v dresu Pardubic
zdroj: ČTK autor: David Taneček

Osmatřicetiletý dvojnásobný mistr světa měl přitom ještě na příští sezonu smlouvu v týmu Rapperswil-Jona, kde byl také kapitánem. Červenka se upsal Dynamu na dva roky.

"Samozřejmě se těším. Je to nová výzva, kterou člověk vždycky potřebuje. Pokusíme se naplnit cíl, který tady je," uvedl Červenka, jenž dovedl národní tým v květnu na domácím šampionátu v Praze a Ostravě ke zlatu po čtrnácti letech.

"Moc se na vás těším. Vím, že vás chodí na hokej hodně a nemůžu se dočkat, až si před vámi zahraju a užiju si tu skvělou atmosféru," dodal Červenka ve videu na klubových sociálních sítích.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Červenka se vrací do extraligy, bude hrát za Pardubice

Jak potvrdil majitel pardubického klubu Petr Dědek, součástí dohody s Rapperswilem bylo i odstupné. "Dynamo je ambiciózní klub s velkou historií, hrály tady legendy a velké osobnosti. Jsem rád, že Roman se rozhodl u nás podepsat a bude toho součástí, protože on je také legendou. Mám z toho velkou radost, že má tu ambici s námi vítězit," pochvaloval si Dědek.

O možnosti Červenku získat začal Dědek uvažovat právě v průběhu domácího šampionátu. "S Romanovým agentem jsme dali v průběhu šampionátu první řeč. Pro český tým odváděl nadstandardní práci. A když pak Roman řekl, že by se tomu nebránil, tak jsme to rozjeli. Všem stranám to dávalo smysl a díky tomu ho teď máme tady u nás v Pardubicích," uvedl Dědek.

Zahraje si Červenka s desítkou?

Otázkou zůstává, zda bude moct Červenka v Pardubicích nosit na dresu své obvyklé číslo deset. Desítka je totiž vyřazená z užívání, pod stropem haly visí právě s tímto číslem dresy Jiřího Šejby a Josefa Palečka.

"Pokusíme se domluvit s legendami, které desítku nosily a mají dres u stropu arény, zda by číslo propůjčily. Roman by rád hrál s desítkou a věřím, že se to podaří dotáhnout k úspěšnému konci. Pokud bychom se nedomluvili, tak bude hrát Roman s číslem, které by mu vyhovovalo. A jestli bude kapitánem? To je věc kabiny, jak si to trenéři s Lukášem Sedlákem nastaví, o tom rozhodnou oni," prohlásil Dědek.

Pro ambiciózní Východočechy, kteří po loňském bronzu zůstali letos jedinou výhru od kýženého titulu, je Červenka druhou velkou letní posilou. Před měsícem podepsal s Dynamem dlouhodobý kontrakt po návratu ze zámoří jiný reprezentační útočník Jiří Smejkal.

"I když to pro ně také nebylo jednoduché, Rapperswil nám za všechno, co tam Roman odvedl, vyšel vstříc. Jsme moc rádi, že se nám ho podařilo získat. Ohledně dalších možných posil mohu říct, že nějaké místo tam ještě je, ale na druhou stranu jsme moc spokojení za to, co se nám podařilo dotáhnout k dohodě a jaké hráče jsme přivedli," konstatoval sportovní ředitel klubu Petr Sýkora.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články